Renault-dominancia Bahreinben

image A Renault valószínűsíthetően nem bánta meg, hogy Bernie Ecclestone idén ragaszkodott a Bahreini Nagydíj megrendezéséhez. 

15 éve nem történt ugyanis olyan, hogy az első négy helyezett autót Renault motor hajtotta erőforrás repítette a mezőny elejére.
Utoljára 1997-ben fordult elő, hogy az első négy helyezett versenyző autójának motorját a francia gyártó által készített motorok hajtották. A Luxemburgi Nagydíjat Jacques Villeneuve nyerte a Williams-Renault volánja mögött, míg csapattársa, Heinz-Harald Frentzen a harmadik helyen végzett, míg Jean Alesi és Gerhard Berger a második és negyedik pozíciót szerezte meg a Benetton-Renault legnagyobb örömére.

1997-ben sikerült még egy Renault uralta futamot produkálni, amikor szintén Villeneuve végzett az élen, mögötte pedig Jean Alesi végzett a Benetton-Renault volánja mögött, valamint csapattársa, Alexander Wurz zárt a harmadik helyen, akit később Frentzen váltott a grove-i egyletnél. 

A 2012-es Bahreini Nagydíj első négy helyezettje szintén hálával tartozik a franciáknak. 

Red Bull: 

Sebastien Vettel – 1. helyezés 
Mark Webber – 4. helyezés 

Lotus: 

Kimi Raikkönen – 2. helyezés 
Romain Grosjean – 3. helyezés 

„Fantasztikus volt a mai nap. Kiváló verseny volt egy remek rajttal és Vettel dominanciájával az egész futam alatt. A Reanult számára ez egy kiemelkedő eredmény, hiszen 15 évvel ezelőttre kell visszatekinteni, hogy olyat lássunk mint ma, miszerint az első négy célba érkező autót Renualt motor hajtja. 

Az utolsó ilyen eset 1997-ben fordult elő, ezért szeretnék gratulálni mindenkinek Viry-ben, a Renault-nál és a Mechachrome-nál egyaránt az egészen kiemelkedő teljesítményhez, kemény munkához és remek eredményhez” – fogalmazott a bahreini futam leintését követően Cyril Dumont, a Reanult helyszíni vezetője.