Különcködhetnek a Red Bullok a Fiatal Pilóták Tesztjén

image A Red Bull és a Scuderia Toro Rosso nagyon valószínűséggel egyedül körözget majd Abu Dhabiban az idei Fiatal Pilóták Tesztjén.


Az F1-es csapatok választhatnak, hogy Silverstone-ban a Brit Nagydíj után vagy Abu Dhabiban novemberben szeretnének-e tesztelni. Úgy tűnik, a Red Bull tulajdonában lévő két csapat lesz az egyedüli, akik szeretnének a szezon végéig várni. Bár a döntés még nem végleges és a csapatok meg is gondolhatják magukat, agy készül, hogy 10 csapat megy Silverstone-ba. A Pirellinek biztosítania kell, hogy mindkét tesztekre szállított abroncsok ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezzenek, így nem juthat egyik vagy másik csapat technikai előnyökhöz.

Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója elmondta: „Jelenleg 12 partnerünk van és nekünk aszerint kell cselekednünk, amit ők akarnak. Közülük tízen Silverstone-ba szeretnének menni, két csapat pedig Abu Dhabiba, tehát ez azt jelenti, hogy semmi új fejlesztést nem fogunk ezekre a tesztekre vinni.”

„A csapatok a legutóbbi Fiatal Pilóták Tesztjén már nagyon sok alkatrészt a következő szezonra teszteltek és új pilótáknak is adtak lehetőséget, hogy kipróbálják magukat, így amellett, hogy látványos eredményeket kaptunk, általában az nem volt teljes értékű.”

Amint már korábban jeleztük, a csapatok úgy egyeztek meg a Fiatal Pilóták Tesztjével kapcsolatban, hogy azok a csapatok, akik Silverstone-ban akarnak tesztelni, az utolsó pillanatig meggondolhatják még magukat, ha esetleg a Brit Nagydíj utáni héten elromlana az időjárás.

A Pirelli azt is megerősítette, hogy a jövő heti mugellói teszten nem fogja kipróbálni a kísérleti abroncsokat.

„A csapatok csak a szokásos abroncsokkal fognak dolgozni” mondta Hembery.

Malik Erika