Dráma Bilbaóban!

image

Finalista az Athletic, Fernando Llorente volt a baszkok hőse.
Az Európa Liga elődöntőjének első meccsén a portugál Sporting Lisszabon 2-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót, amivel nagy lépést tett a bukaresti döntő felé, de a spanyolországi visszavágón a Bilbao megfordította a párharcot.

Már a 16. percben a baszkok álltak továbbjutásra, mivel Susaeta találatával előnyhöz jutottak. A félidő hajrája aztán izgalmasra sikeredett. Előbb Van Wolfswinkel egyenlített, amivel összesítésben ismét a portugáloknak állt a zászló, de a játékrész utolsó percében Ibai Gómez is eredményes volt, amivel 2-1-re módosította az állást, ami azt jelentette, hogy hosszabbításra állt a párharc.

Fordulás után a Bilbao megpróbálta gyorsan eldönteni a továbbjutást, de csak kapufáig jutottak, és miután a másik oldalon Insua is megdöngette a lécet, kicsit visszavettek a felek, de a 88. percben az addig két remek gólpasszt jegyző Llorente maga fejezett be egy akciót, méghozzá góllal. A hazai közönség belehajszolta a sikerbe övéit, és az Athletic Bilbao megérdemelten jutott a döntőbe.

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:

Athletic Bilbao – Sporting Lisszabon 3-1 (2-1)
G.: Susaeta (17.), Ibai Gómez (45.), Llorente (88.) ill. Van Wolfswinkel (44.)
Továbbjutó: Athletic Bilbao, 4-3-as összesítéssel.