London 2012 – A magyar női vízilabda-válogatott is tesztel

image

A magyar női vízilabda-válogatott bő egy héttel az után, hogy kiharcolta a részvételi jogot a nyári olimpiára, csütörtöktől már tesztelheti is a londoni játékok pólótornájának otthonául szolgáló létesítményt.
Merész András szövetségi kapitány együttese a házigazda brit, továbbá az óceániai bajnok ausztrál válogatott és az Egyesült Államok Pán-amerikai Játékokon első csapata – tehát csupa olimpiai résztvevő – társaságában avatja fel az Olimpiai Parkban épült Water Polo Arenát, ahol csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a hivatalos teszttornát.
   
A januári, hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes, az április 22-én zárult, olaszországi olimpiai kvalifikációs viadalon pedig negyedikként végzett magyar válogatott az esemény honlapja szerint az amerikaiakkal kezd csütörtökön, aztán pénteken következik a vendéglátók gárdája, majd szombaton, a körmeccsek zárófordulójában csap össze az ausztrálok legjobbjaival, s vasárnap rendezik meg a helyosztókat.
    
A Merész-alakulat a triesztihez képest jelentősen megváltozott összetételben száll medencébe Londonban. „Van, aki érettségire készül, akad pár külföldön játszó, például a csapatkapitány Drávucz Rita olasz klubjával BEK-döntőt vív, ezért nem tarthat velünk – mondta el a szövetségi kapitány a hétfői indulás előtt az MTI-nek. – Összesen öt új embert viszek magammal Londonba, ahol a +test eventen+ nemcsak az uszodát teszteljük, hanem magunkat is, pontosabban olyan játékosokat nézhetek meg most versenyhelyzetben, akik nem voltak kinn velünk Triesztben.  Az olimpiai kvalifikáció után több mint egy hét pihenőt kaptak a lányok, úgyhogy a londoni tornán derül ki az is, mennyire +ült le+ a társaság.”
   
Az eseményhez kapcsolódva bonyolítják le szombat este az olimpia férfi és női tornájának a csoportsorsolását. 
    Az olimpiai teszttorna programja:
    csütörtök:
19:30 ó: Egyesült Államok-Magyarország
20:50 ó: Nagy-Britannia – Ausztrália
    péntek:
19:30 ó: Ausztrália-Egyesült Államok
20:50 ó: Nagy-Britannia – Magyarország
    szombat:
15 ó: Magyarország-Ausztrália
16:20 ó: Nagy-Britannia – Egyesült Államok
    vasárnap:
11 ó: mérkőzés a 3. helyért
12:20 ó: mérkőzés az 1. helyért