Kiváló hangulat és sok résztvevő a MTB Pikniken!

image A hétvégén került sor Vértesbogláron a Bringabanda MTB Piknikre, amely a TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásaként került megrendezésre. Kedvező időjárási feltételek mellett, kiváló hangulatban és kifogástalan terepviszonyok mellett zajlott az idei rendezvény. A verseny központja változatlanul a 950 lakosú Vértesboglár festői panorámájú északi határában volt. A 310 nevező kerékpáros, köztük csaknem 50 14 év alatti gyermek három különböző távot választhatott. A legkisebbeknek egy 8 kilométeres, míg a juniorok és felnőttek 20 és 50 kilométeres távokon indulhattak.

 Az 50 km-es hosszabbik távon a Brindabanda versenyzője Búr Zsolt bizonyult  legjobbnak, aki 2 órán belüli időeredménnyel teljesítette a versenyt, őt Tóth András (VKE-Nelson) és a dán Michael Summer követte. A nők versenyében szintén „hazai” siker született, hiszen Rácz Katalin személyében ugyancsak Bringabandás győztes állhatott a dobogó legfelső fokára, a második helyet Kaufmann Brigitta (Merkapt Maraton Team SE) szerezte meg, míg a harmadik helyen Cséri Szilvia (ZKSE) futott be.

A Mountainbike Challenge versenysorozat névadó szponzora, a TakarékPont által a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek felajánlott különdíját Skotnyár Balázs nyerte, aki így egy TakarékPont számlával, egyéves ingyenes számlavezetéssel, valamint díjmentes TaPassz mini bankkártyával gazdagodott. 

A rövidtávon Somlai András, Czine Roland (Bike Express), Szapor Gergely (Veloprima) sorrendet hozott a verseny, akik 45 perc alatt abszolválták a távot, míg a nők között Juhász Fanni (GYÖRSE) győzött, akinek kereken 1 óra kellett a 20 km teljesítéséhez, őt Szekér Adrienn (ZKSE) és Csóra Melinda követte a célban.            

A versenyközpontban igazi falusi vendéglátás várta a beérkezőket, ahol babgulyás, túrós tészta és az elmaradhatatlan lekváros fánk volt az ebéd. A jó hangulatot a Heimattöne környékbeli hagyományőrző zenekar és a vértesboglári mazsorett kislánycsoport előadása fokozta.

Az eredményhirdetéssel a MTB Pikink nem ért végett, hiszen a szervezők este a vértesboglári horgásztó közepén lévő kis szigeten Wetwood koncerttel és vadételekkel várták a kikapcsolódni vágyó bringásokat.

TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat küzdelmei július 7. és 8-án folytatódnak Erdőbényén, a kétnapos Drótszamár Fesztiválon.

 Eredmények:

 Rövidtáv (abszolút)

Férfi:

1. Somlai András                

2. Czine Roland (Bike Express)    

3. Szapor Gergely (Veloprima)

 Női:

1. Juhász Fanni (GYÖRSE)                                             

2. Szekér Adrienn (ZKSE)                                                              

3. Csóra Melinda                                                           

Hosszútáv (abszolút)

Férfi:

1. Búr Zsolt (Bringabanda SC)  

2. Tóth András (VKE-Nelson-Salice-Endura-High5)            

3. Michael Summer    

Női: 

1. Rácz Katalin (Bringabanda SC)  

2. Kaufmann Brigitta (Merkapt Maraton Team SE)            

3. Cséri Szilvia (ZKSE)

Teljes eredménylista: http://balaton-team.com/index.php/eredmenylista.html