Gercsák Szabina dobogóra állhatott a montenegrói ifjúsági judo Európa bajnokságon

image A Hell Miskolci Judo Klub fiatal versenyzője, Gercsák Szabina élete második Európa bajnokságán bronzérmet szerzett a 63 kilogrammos súlycsoportban. A gyönyörű tengerparti városkában, Barban ugyan a szerencse nem szegődött a miskolci lány mellé, mégis a végsőkig küzdve a tavaly elmaradt éremszerzésért, végül Szabina a nyakába akasztott bronzéremmel tért haza. Hosszú pihenés nem vár a Hell Junior Racing Team egyetlen hölgytagjára, ugyanis két hét múlva indul a hazánkban rendezendő junior Európa Kupán is, ahol nem titkolt célja, hogy egy jó helyezéssel a Junior Eb-re is kvalifikálja magát.

A montenegrói ifjúsági Eb-n rögtön a csütörtöki sorsolás után fel volt adva a lecke Gercsák Szabinának, ugyanis a miskolci lány egyből azzal a francia versenyzővel került össze, akitől az idén – a harmadik válogatóversenyen Teplicében – már egyszer kikapott. „Az futott át először az agyamon, amikor megláttam a kiírást, hogy ha most megint kikapok tőle, akkor az egész versenynek vége, és biztosan nem tudok majd érmet szerezni” – emlékezett vissza a versenyre Szabina. Végül is a hosszabbításban egy ippon dobással sikerült a francia lányt legyőzni, így Szabina menetelhetett tovább. A következő mérkőzésen az olaszok második legjobbjával került egy tatamira, akit szintén hosszabbításban dobott ipponra. A fiatal tehetség elmondása szerint még a rendes menetidő legvégén is sikerült egy dobást bevinnie, ami wazarit ért volna, ezt azonban a bírók úgy ítélték meg, hogy a küzdőterületen kívül történt. A döntőbe jutásért egy bosnyák lánnyal kellett megküzdeni, akitől Szabina végül kikapott: „Nagyon mérges voltam, mert a meccset bírói döntéssel nyerte meg az ellenfelem, aki így az egész torna második helyezettje lett a súlycsoportomban. Mindenki, aki látta a meccset, úgy ítélte meg, hogy az enyém volt a mérkőzés, a bírók azonban sajnos nem így látták!” Szerencsére a vereség nem szegte Szabina kedvét, és nem adta fel, így a bronz-mérkőzésen ellenfelét, egy szerb lányt, ellentmondást nem tűrő határozottsággal, egy perc alatt ipponnal verte. Az Európa bajnokság végén így ő is ott lehetett a dobogósok között. A magyar lány csapat egyébként összesen négy bronzérmet hozott haza Montenegróból.

Szabinára a versenyről hazaérkezve nem vár túl sok pihenés, hiszen teljes erővel készül a két hét múlva Magyarországon megrendezendő junior Európa Kupára, amely korosztályhoz ugyan csak jövő januártól tartozik majd, mégis szeretne a „nagyobbak” között jó eredményt elérni. Egy ötödik, vagy annál jobb helyezéssel már biztosítani is tudná helyét a junior Eb-n is, ami igazán szép eredmény és mindenképpen hasznos tapasztalatszerzés lenne számára.

 

Forrás: Tóth Eszter Anna – Hell Energy Magyarország Kft.