Korábbi válogatott kapust igazolt a Paks – HIVATALOS

Szappanos Péter Szaúd-Arábiába igazolása után a Paks új kapus érkezését jelentette be…

(Photo by Filip Filipovic/MB Media/Getty Images)

A Paks hivatalos oldalán számolt be róla, hogy szabadon igazolhatóként szerződtette a legutóbb Mezőkövesden védő rutinos kapust, Kovácsik Ádámot.

A 33 esztendős hálóőr annak idején a Budapest Honvéd és a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, majd fiatalon az olasz Regginához került. Kovácsik nyolc évet töltött a calabriai együttesnél, melynek a másodosztályban is első számú kapusa volt, közben további kisebb olasz csapatoknál fordult meg kölcsönben. Hazatérését követően 2015-ből a Fehérvár csapatát szolgálta, mellyel bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, 144 alkalommal lépett pályára az NB I-ben. Súlyos sérülése utáni kihagyása után kölcsönben a másodosztályú ETO FC Győr alkalmazásában szerepelt, ahol 12 NB II-es bajnokin védett.

Kovácsik az elmúlt szezont a Mezőkövesd-Zsórynál töltötte, 10 mérkőzésen 26 gólt kapott a kieső színeiben, majd az idény végén felbonotta a szerződését a matyóföldieknél.

Kovácsik 2017-ben egy Luxemburg elleni mérkőzésen egy alkalommal a magyar válogatottban is pályára léphetett.

“Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy Paksra igazolhattam. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, hogy Szappanos távozása után rám gondoltak a klubvezetők. Céljaim egyértelműek, szeretnék átélni a tavalyihoz hasonló sikeres szezont a csapattal. Jó lenne újra érmet és kupát nyerni, mikor legutóbb ilyenekben volt részem, a kisfiam egész pici volt, de a magam szempontjából is nagyszerű lenne egy elégedett összegzést végezni egy év múlva. Hiányoznak a sikerek. A csapat nagy része ismerős, az öltözői közegről csak csupa jót hallottam. Az összetartó, családias légkör pedig kívülről is látszik, ez a Paks erőssége. Szeretnék mielőbb teljes értékű tagja lenni a csapatnak, izgatottan várom a feladatokat” – fogalmazott a tolnaiak új kapus a szerződés aláírása után.

  fociclub

A Korábbi válogatott kapust igazolt a Paks – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.