Anglia: korábbi csapata visszahívná Jordan Hendersont! – sajtóhír

A jelenleg a holland Ajax együttesénél futballozó Jordan Henderson egyes hírek szerint rövidesen visszatérhet Angliába, ugyanis nevelőegyesülete, az angol másodosztályban (Championship) szereplő Sunderland tárt karokkal várná.

(Photo by Steve Drew – PA Images via Getty Images)

Amszterdamban 2026 nyaráig szerződésben álló, ám a mostani idényben öt bajnokin mindössze 189 percet futballozó (forrás Transfermarkt) korábbi Liverpool-kiválóság nyílt titok, hogy többet szeretne játszani, az Sunderland pedig ezt, illetve az érzelmi szálat megragadva szeretné ‘hazacsábítani’ a korábbi 81-szeres angol válogatott kiválóságot.

A Sunderland együttesénél nevelkedő, majd a felnőttek között 79 tétmérkőzésen pályára lépő Henderson 2011 nyarán hagyta el a ‘Fény stadionját’, és lett a Liverpool korszakos futballistája. A nagy munkabírású középpályás karrierje azonban mondhatni igencsak megrekedt amióta elhagyta az Anfiled Road-ot, hiszen egy, inkább anyagilag, mint szakmailag sikeres szaúdi kitérőt követően az év elején tért vissza az Európába, az Ajax együtteséhez.

A Sunderland-nél már januárban megkísérelnék megszerezni a klubnál mind a mai napig nagy becsben tartott futballistát, akit a Footbal Insider szerint első ízben az angolok kölcsönvennének az Ajaxtól.

fociclub

A Anglia: korábbi csapata visszahívná Jordan Hendersont! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.