Torna vb: Ötödik a magyar csapat

image

A magyarok a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán Tokióban az 5. helyen végeztek az éremtáblázaton a 83 nemzetből, szombaton a csapat házi ünnepséget tartott, míg vasárnap a vb hivatalos bankettjét rendezték.

Volt is mit ünnepelni Dr. Magyar Zoltán MATSZ-elnök vezetésével, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyarok a lólengés döntőjében, Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét, míg Hídvégi Vid épphogy lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen végzett.
Ráadásul mindez azt jelenti, hogy nemcsak a vb-arany van meg Berkinek, hanem az olimpiai kvóta is, melynek a nyújtón és gyűrűn nyújtott 85 százalék mellett a dobogós helyezés volt a másik feltétele.
A magyar csapat óriási megtiszteltetésére Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is csatlakozott az ünneplőkhöz, akinek Magyar Zoltán külön köszönetét fejezte ki.
A magyar csapat hétfőn 19.05 órakor érkezik meg Ferihegyre.
Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: Nagyon köszönjük a Magyar Olimpiai Bizottság támogatását, hiszen nélkülük nem tudtunk volna felkészülni. A MOB segítségével kapta meg Krisztián otthon a japán lovat, és e nélkül nem tudott volna világbajnok lenni. A MOB mindenben mindig támogatott minket, ezért szeretném hálámat kifejezni, és óriási öröm volt számomra, hogy Borkai Zsolttal együtt szurkolhattunk itt Japánban.