Dakar 2012: Első lépések…

image

Az elmúlt hétvégén negyven versenyzőt láttak vendégül a Dakar szervezői egy egész napos tréningen Párizsban, és egy hasonló találkozóra kerül sor november 12-én Buenos Airesben.

A legtöbb versenyző számára a Dakar egy életre szóló kihívást jelent. Egy olyan eseményt, amelyre rengeteget kell készülni, és amelyet már a felkészülés során is komolyan kell venni. A siker kulcsa leginkább ebben rejlik, éppen ezért tartják fontosnak a szervezők, hogy azokat, akik első alkalommal indulnak a versenyen, egy előzetes tréning során felkészítsék a legfontosabb tudnivalókkal. Az idei találkozón Párizsban negyvenen vettek részt, köztük Benjamin Slocum, amerikai navigátor, aki Rill Robb jobbján indul először a Dakaron, és egészen Detroitból jött el Párizsig, hogy meghallgassa David Castera és Etienne Lavigne tanácsait.

Sebestyén Sándor és Bognár József is részt vett a tréningen, hiszen ők is életük első Dakar rallyjára készülnek, és nagyon hasznosnak tartották az egynapos elméleti felkészítést. „Eddig is tudtam, hogy a Le Havre-i behajózásig nagyon kevés időnk van már, de ezután a nap után igazán kezdek aggódni! Annyi sok információt kaptunk, hogy még mindig zúg a fejem tőle, úgyhogy nagyon örülök, hogy eljöttünk meghallgatni a szervezőket, akik nagyon kitettek magukért és tényleg hasznos tanácsokkal láttak el minket” – mesélte lelkesen a pilóta. A résztvevők között egyébként Ales Loprais, az idei Selyemút rally győztese is jelen volt, aki természetesen sok újat nem hallott az előadásokon, de azért jött el Párizsba, hogy segítségére legyen az egyik újonc cseh Tatra csapatnak, amely majd őt fogja támogatni a minél jobb helyezés elérésében.

Forrás: Székely-Nagy Katalin