Erdei Zsolt tartja a helyét, de valójában rontott a WBO-nál

A Boksz Világszervezet (WBO), mint mind mindig, a hónap közepén kiadta legfrissebb súlycsoportonkénti ranglistáit, ahol továbbra is három magyar bokszoló neve szerepel.
A még mindig menedzsment nélkül "tengődő" Bedák Zsolt (15 győzelem – 1 vereség) továbbra is tartja az igen előkelő 6. helyezését, ahonnan egyébként viszonylag gyorsan vb-mérkőzés közelébe lehet jutni. Ám azt is tudni kell, hogy ha a 27 éves bokszoló továbbra is inaktív lesz, könnyen elvesztheti előkelő helyezését. Valószínűlég február környékén jelentős visszaesés várható, hacsak nem lép addig kötelek közé.

Karoly Balzsay and Zsolt Bedak

Nagyközépsúlyban a volt világelső Balzsay Károly (23 győzelem – 2 vereség) egy helyet előrelépve már a 6. helyen áll. A magyar bokszoló Eduard Gutknecht-tel cserélt helyet az előző hónaphoz képest, bár voltak más mozgások is az élmezőnyben.

Erdei Zsolt (32 győzelem – 0 vereség) továbbra is a 2. helyen áll a decemberi ranglistán, ám ez valójában azt jelenti, hogy rosszabb pozícióban van az előző hónaphoz képest. Novemberben ugyanis "Madár" úgy volt második, hogy az azóta interim bajnokká vált Nathan Cleverly-t követte a listán. A walesi most már bajnokként nincs rangsorolva, ám ahelyett, hogy Erdei lenne a ranglistavezető, a WBO Alejandro Lakatost rakta az első helyre, aki novemberben még a 3. helyen állt.

Karoly Balzsay and Zsolt Erdei

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha Cleverly még egyszer ringbe lép, mielőtt a Brähmer-Sumenov győztesével találkozna, akkor Lakatossal kell bokszolnia, és nem a magyar klasszissal. (Cleverly betöltetlen övet szerzett meg, így a ranglistáról fentről lefelé haladva kell tárgyalni az ellenfelekkel.)

Forrás: www.monokli.com