A Barca elnöke reagált a Kessié-transzferre

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke tulajdonképpen megerősítette, hogy sikeresen lezárták Franck Kessié szerződtetését.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a spanyol élvonalban szereplő Barcelona mindenben megállapodott Kessiével. Mivel az idény végén lejár a szerződése, így a katalánok a Milan beleegyezése nélkül szabadon tárgyalhattak a játékos ügynökével. Laporta elnök a RAC1-nek adott nyilatkozatában reagált a transzferre.

“Két játékos szerződtetését is sikeresen lezártuk a következő szezonra. Egy középpályásról és egy védőről van szó, de a nevüket nem említhetem meg.” – mondta Laporta, utalva természetesen Kessiére és Christensenre.

A Milan elefántcsontparti középpályása a megállapodást követően sikeresen átesett a Luganóban titokban lebonyolított orvosi vizsgálatokon és aláírta a szerződését a leendő klubjával. Kessié ingyen igazolhatóként vált klubot és július 1-től hivatalosan is a Barca játékosa lesz. A kontraktusa első körben négy évre, azaz 2026. június 30-ig szól évi 6,5 millió euró + bónuszok fizetéssel. Ezen felül a játékos képviselőjének, George Atanganának mintegy 10 millió eurós ügynöki jutalékot fizet a Barca a transzfer sikeres lebonyolításáért és az aláírásért.

Kessié 2017-ben csatlakozott a Milanhoz és azóta 214 tétmeccsen lépett pályára.