A Bayern is bejelentkezett a Porto középpályásáért – sajtóhír

Megbízható német sajtóértesülések szerint az FC Porto középpályása iránt több egyéb csapat mellett a Bayern München is érdeklődik…

(Photo by Diogo Cardoso/Getty Images)

Florian Plettenberg információi szerint a FC Porto argentin középpályása, Alan Varela szereplését a Bayern München vezetősége is élénk érdeklődéssel kíséri, azonban az iránta ugyancsak érdeklődő Paris Saint-Germainnak vagy Liverpoolnak nagyobb esélye lehet a szerződtetésére.

A 22 éves védekező középpályás 2020 és 2023 között 111 mérkőzésen lépett páyára nevelőcsapata, a Boca Juniors első csapatában. Varela fiatal kora ellenére hamar alapembere lett a patinás a Bocának, a Liga Profesional 2023-as kiírásában 27-ből 24 meccsen lépett pályára és a Libertadores-kupában mind a nyolc addigi mérkőzésen szerepelt.

Fejlődése a “sárkányoknál” tovább folytatódott, Varela minden sorozatot figyelembe 39 tétmérkőzésen lépett pályára a Porto színeiben. Ezalatt 26 bajnokin két gólt és három gólpasszt jegyzett, miközben a BL-ben is nyolc meccsen szóhoz jutott. A kezdeti kiegészítő szerep után a portugál együttes alapembere lett, kiváló mezőnymunkájára és labdabiztos játékára pedig immár mások is felfigyeltek.

A kiszivárgott híresztelések szerint Varela szerződésében 70 millió eurós kivásárlási árat rögzítettek, vélhetően tehát ennyit kellene majd fizetnie érte a tulajdonjogait megvásárló együttesnek. Ugyanakkor jövőbeli eladási árának 20 százaléka nevelőegyesületét fogja megilletni.

fociclub

A A Bayern is bejelentkezett a Porto középpályásáért – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.