A Benfica megállapodott a fiatal argentin szélső megszerzéséről – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Vélez Sarsfield tehetsége hamarosan csatlakozhat a Benficához…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Benfica vezetősége szóbeli megállapodást kötött a Vélez Sarsfield vezérkarával az argentin klub 17 esztendős tehetsége, Gianluca Prestianni megszerzéséről, aki januárban 8 millió euróért és további bónuszokért cserébe kerülhet a portugál együtteshez.

A 17 éves mindkét szélen bevethető támadó hatalmas tehetség hírében áll. Prestianni 2022-ben öt bajnokin és egy Libertadores-kupa-mérkőzésen jutott epizódszerephez. Utóbbi pályára lépésével a Vélez történetének valaha volt legfiatalabb játékosa lett a nemzetközi sorozatban, hiszen csupán 16 éves három hónapos és 22 napos volt, amikor tavaly májusban beállt az Estudiantes La Plata ellen. A 2023-as idényben is egyre több lehetőséghez jutott, eleinte csereként, majd egyre többször kezdőként. Az idei első kiírásban 23 pályára lépés alatt kétszer volt eredményes volt, míg a második sorozatban nyolc fellépés jutott neki.

Olasz kettős állampolgár, így egyrészt a 18. születésnapja után gond nélkül igazolhat Európába, másfelől pedig a mostanában az argentinok honosítására egyre nagyobb hangsúlyt fektető olaszok sem titkolják, hogy lecsapnának rá a válogatottba. Prestianni állandó szereplője volt az argentin U17-es nemzeti csapatnak, 2022-ben öt meccsen két gólt szerzett, és egyelőre elkötelezett szülőhazája iránt. Ahhoz, hogy az olaszok érdeklődése ellehetetlenüljön, tétmérkőzésen pályára kell lépnie a felnőtt argentin válogatottban.

fociclub

A A Benfica megállapodott a fiatal argentin szélső megszerzéséről – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.