A Boca Juniors visszautasította a brazilok ajánlatát – sajtóhír

Egybehangzó dél-amerikai lapértesülések szerint a brazil Botafogo akcióba lépett a Boca Juniors középpályásának megszerzéséért…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A TyC Sports beszámolói szerint a brazil országos bajnoki címet elbukó Botafogo az elmúlt napokban egy 7 millió dolláros ajánlatot tett a Boca Juniors részére Cristian Medina játékjogáért, melyet azonban az argentin csapat vezetősége elutasított.

A 21 éves középpályás bár már 2020-ban bemutatkozott a felnőttek közt, sokáig nem kapott álllandó játéklehetőséget, 2023-ban azonban alapemberré vált. Medina az idei Liga Profesionalban 23 pályára lépés alatt háromszor volt eredményes, míg a Copa de la Liga Profesional küzdelmei során 11 mérkőzésen szerepelt, a nemzetközi sorozatban döntőt játszó csapat színeiben pedig ugyancsak 11-szer lépett fel a Libertadores-kupában.

A tehetséges labdarúgó mindent egybevetve mostanáig 130 pályára lépés alatt hat találatot és nyolc előkészítést jegyzett a profik közt.

A kiszivárgott híresztelések szerint Medina közelmúltban 2027-ig megújított szerződése 15 millió dolláros kivásárlási árat tartalmaz, amely az átigazolási időszakokon kívül 20 millió dollár is lehet, így teljesen érthető, hogy a Boca elutasította az első ajánlatot. Ugyanakkor a brazil sajtó arra számít, hogy a rióiak hamarosan újabb próbát fognak tenni Medina megszerzésére, akit a Botafogo legfőbb januári kiszemeltjeként tartanak számon.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A Boca Juniors visszautasította a brazilok ajánlatát – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.