A Bologna csatára érkezhet Ibrahimovic helyére

Olasz jelentések szerint megtörtént az első kapcsolatfelvétel Marko Arnautovic esetleges leigazolása ügyében a közelgő átigazolási időszak előtt.

Olivier Giroud az egyetlen csatár a Milanban, aki biztosan a csapat tagja lesz a 2023/2024-es szezonban, míg Divock Origi és Ante Rebic sorsa erősen kérdéses és valószínűsíthető, hogy a nyáron távozni fognak. Továbbá minden jel arra utal, hogy a szezon végén Zlatan Ibrahimovic is búcsúzik a klubtól a szerződésének lejártával.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Milan érdeklődik Arnautovic iránt, aki 2021 augusztusa óta a Bolognában játszik. Az osztrák válogatott csatár alacsony összegért elérhető és tapasztalt opció lenne csatárposztra a Rossoneri számára.

A 34 éves osztrák futballista az idei szezonban 16 meccsen játszott a Serie A-ban és 8 gólt szerzett illetve 1 gólpasszt osztott ki. Továbbá nem túl felhőtlen a kapcsolata Thiago Motta edzővel és a szezonban több meccset is ki kellett hagynia sérülés miatt.

A hírek szerint a vezetőség Arnautovicot nézte ki a távozóban lévő Ibrahimovic helyére. Konkrét tárgyalás még nem volt a bolognai alakulattal, de már lezajlott egy kezdeti megbeszélés a felek között. A Gazzetta hozzátette, hogy az osztrák játékos 5 millió euró alatti összegért mozdítható Bolognából a nyáron.

A Milan elképzelése, hogy egy tapasztalt és egy fiatal csatárt is igazoljon a nyári mercato alatt a támadó-szekció megerősítése érdekében.