A Chelsea két saját nevelésű játékosát is el akarja adni a nyáron – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata két saját nevelésű játékosát is el akarja adni a nyáron. 

 (Photo by Chelsea Football Club/Chelsea FC via Getty Images)

Az angol Sunday Times információi szerint a Chelsea kész eladni a nyáron csapatkapitányát, Reece Jamest és a középpályás Conor Gallaghert, hogy megfeleljen a pénzügyi fair play szabályainak.

A lap beszámolója szerint a londonikat az a veszély fenyegeti, hogy az Everton és a Nottingham Forest után ők sem fognak megfelelni a Premier League nyereségességi és fenntarthatósági szabályainak (PSR), mivel a Clearlake Capital által vezetett 2022-es felvásárlás óta jelentős összegeket költöttek el játékosokra.

Ha a Chelsea június vége előtt eladja a saját nevelésű párosát, akkor az átigazolási díjak teljes összegét játékoseladási nyereségként kezelhetik a 2023/24-es beszámolójukban. A Chelsea-nek mindenképpen több mint 100 millió font pluszbevételt kell generálnia, hogy elkerülje a Premier League által három év alatt megengedett 105 millió fontos veszteséghatár túllépését.

James több mint 100 alkalommal lépett pályára a Chelsea színeiben, és 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoniakkal. Azonban sok sérüléssel küzdött, és az idei szezonban eddig mindössze 8 Premier League-meccsen lépett pályára.

Az angol válogatott társát, Gallaghert eközben olyan klubok is figyelik, mint a Tottenham és a West Ham. Mivel a szerződése 2025-ben jár le, a Chelsea vagy új szerződést köt Gallagherrel, aki jelentősen jobb feltételeket szeretne, vagy inkább eladja őt a nyáron.

fociclub

A A Chelsea két saját nevelésű játékosát is el akarja adni a nyáron – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.