A Cowbells utazik, a Wolves itthon játszik

A Kolomposokra CEFL meccs vár, a Farkasok pedig az osztrák Divízió I-ben lépnek pályára.

Két magyar csapat ezen a hétvégén is a nemzetközi kupaporondon méretteti meg magát. A Budapest Cowbells-re vár talán a legnagyobb kihívás, hiszen a Kragujevac Wild Boars otthonába utaznak.

A Cowbells legutóbb megszorongatta a Vukovit

A Cowbells (kékben) legutóbb megszorongatta a Vukovit

A Kolomposoknak egy összecsapásuk már volt, azon hazai pályán vereséget szenvedtek a Vukovi Belgrádtól 27-24-re. Ám az eredmény alakulhatott volna másképp, hiszen egy olyan Cowbells-t láthatott a hazai közönség, ami az év egyik legszebb játékát mutatta. Karim Trabelsi legényei felemelt fejjel hagyhatták el a pályát. Az elmúlt időszakban a HFL-ben kemény összecsapásokon volt túl a Cowbells, hiszen az Eger Heroes nyerni tudott Budapesten 25-20-ra. Azonban a Kolomposok már a Wolves ellen, hazai környezetben 21-14-re győztek. A Farkasok elleni siker pedig minden bizonnyal adott egy plusz motivációt a csapatnak.

Ian McGinnis (8) lehet a Wild Boars legerősebb fegyvere

Ian McGinnis (8) lehet a Wild Boars legerősebb fegyvere

A Wild Boars-t nem lesz könnyű megverni, hiszen egy masszív, gyors védelmük van, ami fizikailag is jól megtermett játékosokkal van tele. Ian McGinnis személyében pedig egy amerikai, egyetemi másodligás irányítójuk van. A CEFL-ben már játszottak egy meccset a Vadkanok a török Koc Rams otthonában, amit 21-14-re megnyertek.

Fotók: Igor Lazarevic, Váradi Barna és Király Etelka

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Ez nagyobb kihívás lesz, mint a Vukovi. A Wild Boars egy sokkal fegyelmezettebb csapat és bővebb a playbookjuk is. Ha ugyanúgy teljesítünk, mint a Wolves ellen a HFL-ben, akkor nehéz pillanatokat okozhatunk a Kragujevacnak.

Kragujevac Wild Boars-Budapest Cowbells
Időpont: május 27. (szombat), 16.00
Helyszín: Belosevac Field (Kragujevac, FK Pobeda)

 

A Wolves Future Teamre az első visszavágó vár az osztrák Divízió I-ben. A szintén 1 győzelemmel és 4 vereséggel rendelkező Carinthian Lions látogat Budapestre.

A Wolves Future Team (fehérben) nem tudott pontot szerezni Klagenfurtban

A Wolves Future Team (fehérben) nem tudott pontot szerezni Klagenfurtban

A Farkasok játéka fejlődésnek indult az osztrák ligában. Ugyan kikaptak itthon a Vienna Vikings 2-től, de a bécsi együttes, akkor csak egy negyedet tudott megnyerni. Ám akkor egy nagyobb előnyt dolgozott ki, ami kitartott a végéig. A Wolves Future Team-nek van is miért visszavágnia az Oroszlánoknak, miután a fővárosiak 35-0-ra kikaptak. Azonban akkor külső körülmények is nehezítették a Farkasok játékát.

Oroszlánok érkeznek Budapestre

Oroszlánok érkeznek Budapestre

Az Oroszlánok minden bizonnyal győzni jönnek Budapestre. Szükségük is lesz rá, ha nem akarják, hogy a Wolves megelőzze őket a csoportban. A két együttes támadósora egyébként hasonló erőket képvisel, a különbséget a védelem mutatja. Míg az Oroszlánok 82, addig a Farkasok 143 pontot kaptak eddig az osztrák ligában.

Fotók: Anja Kraiger

Sződy Ferenc, a Wolves Future Team vezetőedzője: A vasárnap délután kettőre előre hozott kickoffal kezdetét veszi a Divízió I-ben az alapszakasz második köre. Bőven van mit bizonyítanunk és bőven van miért revansot vennünk, ezért a két héttel ezelőtti, Vikings elleni meccs pozitívumaira építve készülünk a Carinthian Lions ellen. A klagenfurti csapat játssza a legegyszerűbb focit a Divízió I-es ellenfeleink közül, viszont kétségtelenül ők a legkeményebbek is. Nem lesz könnyű mérkőzésünk, de egyértelmű célunk, hogy a hazai közönség előtt legyőzzük őket.

Wolves Future Team-Carinthian Lions
Időpont: május 28. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Angyalföldi sportközpont (Budapest, Rozsnyai utca 4.)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

Forrás: http://mafsz.org – RSS