A csecsemőknek is jegyet kell venni a párizsi olimpiára

A július 26-tól augusztus 11-ig tartó párizsi játékokon minden nézőnek jegyre van szüksége az olimpiai helyszínre való belépéshez, beleértve a gyermekeket is, minden korosztálytól függetlenül. Ezzel a jegyvásárlási előírással már 2012-ben a londoni szervezők is próbálkoztak, de a média nyomására változtattak, a csecsemőknek nem kellett ülőhelyet váltani.

Margaux Giddings, francia anyuka tavaly vett belépőt az olimpiára, ezután lett várandós, és nemrég szült. „Szoptatom a lányomat, és öt hónapos lesz a játékok idején. Zavar, hogy otthon kell hagynom, szívesen vittem volna magammal babahordozóban vagy hátizsákban az olimpiára” – mondta Giddings az AFP-nek.

Tom Baker, a 37 éves londoni jegytulajdonos – akinek felesége első gyermeküket várja – arról panaszkodott: „Nem hittem el, amikor megtudtam, hogy egy babának is saját ülésre van szüksége. Másfél évvel az esemény előtt vettük a jegyeket, amikor még nem is tudtuk, hogy gyerekünk lesz. Ha akarnék sem tudnék a gyereknek belépőt venni, mert már elfogyott.”

A párizsi szervezőbizottság, amelyet már korábban is bíráltak a nagyon drága jegyárak miatt, nem akarja megváltoztatni azt a döntését, amely szerint mindenkinek, beleértve a karban tartott babákat is, saját ülőhellyel kell rendelkeznie. Azt javasolják, hogy a szülők négy éven aluli gyermekeket ne vigyenek a verseny helyszínére. „Arra kérjük a szülőket, hogy vegyék figyelembe a sportolási helyszínek környezetét, amely nem biztos, hogy alkalmas a kisgyermekek tartózkodásra”– áll az AFP-nek küldött közleményükben.

Írta a Magyar Hírlap