A Ferrari már Ecclestone búcsúját tervezi

F1

2016. április 21. csütörtök, 21:12

Szerző: Bognár Viktor; Fotó: DPPI

Teljesen újragondolná az F1 működésének módját a Ferrari elnöke, ha Bernie Ecclestone nem állna az útjában. Márpedig a visszavonulás egyszer mindenkinél eljön, és lehet, hogy a csapatok kicsit rá is segítenek erre.

Sergio Marchionne felhívta rá a figyelmet, hogy a Formula-1-nek muszáj előre terveznie az Ecclestone utáni időszakra, hiszen a FOM 85 éves elnökének már bizonyára nincs túl sok éve a sport élén, amelynek jelenlegi jogrendje az ő vezetésével épült ki az elmúlt évtizedek során. Az utóbbi időben azonban egyre több kritikát kapott már a sport mindenható ura, aki sokak szerint gátolja az F1-et abban, hogy lépést tartson a modern kommunikációs technológia követelményeivel, egyes döntései és ötletei pedig a közvélemény általános nemtetszését váltják ki.

Dppi_00116003_427

A Ferrari elnöke a La Repubblicának nyilatkozva arról beszélt, hogy a sportnak készen kell állnia a váltásra, ha eljön az idő. „Nagyon sok a tennivaló. Ecclestone kiváló tárgyalópartner, de előbb vagy utóbb mindenkinek vissza kell vonulnia. És amikor ez megtörténik, mindent újra kell gondolnunk, hogy egy szilárdabb F1-et építsünk fel” – mondta Marchionne. A német Auto Motor und Sport ráadásul úgy hiszi, hogy ez a pillanat már itt van a nyakunkon, tudomásuk szerint ugyanis a csapatok éppen a Ferrari elnökének vezetésével próbálnak már 2016 végén megszabadulni Ecclestone-tól, ennek érdekében pedig a CVC-hez, a sport többségi tulajdonrészét birtokló bankhoz fordulnának.

Marchionne arról is beszélt, mi lenne számára az egyik fő prioritás, ha egy olyan vezető állnak az F1 élére, aki meghallgatja a csapatok véleményét. Több gyártót próbálna a sportba vonzani, ennek szüksége mellett pedig a következőképpen érvelt: „Tökéletes lenne. A Ferrari azáltal épített ki mítoszt maga körül, hogy a legjobbakat győzte le. A Manor legyőzésével nem születik mítosz.”

Forrás: www.formula.hu – RSS