A fiatal magyar kapus több játéklehetőségre vágyik

Ahogyan arról beszámoltunk, a West Ham United fiatal magyar kapusa az idény hátralévő részére a holland másodosztályú Den Bosch-hoz került kölcsönben…

A szezon első felében az angol harmadosztályban (League One) szereplő Stevenage együttesében kevesebb lehetőséget kapó Hegyi Krisztián az idény további részére a holland másodosztályú Den Bosch csapatához került kölcsönben. A West Ham United tulajdonában lévő fiatal magyar kapus az M1 aktuális csatorna részére beszélt a klubváltásáról:

“Jól ment a játék, de a játékstílus teljesen más, mint amihez hozzászoktam az elmúlt hat hónapban, sőt, igazából a teljes ellentéte. Nagyon fontos a lábmunka, illetve hogy szépen kihozzuk a labdát, ami szerintem jobban fekszik nekem.”

Az U21-es válogatottban húsz alkalommal pályára lépő Hegyi célja, hogy fejlessze a lábbal folytatott játékot, ami bár rizikós a kapusposzton, mégis nagyon hasznos lehet. Ezen felül elmondása szerint szeretne elsőszámú hálóőrré válni.

“Még mindig a fejlődésem a legfontosabb, illetve, hogy minden hétvégén tudjak játszani. Még mindig nagyon fiatal vagyok, hogy a West Hamben elsőszámú kapus legyek, és elég sok rutin kell ahhoz, hogy a Premier League-ben helyet kapjak. Ha megnézzük, akkor az angol élvonalban nincs sok saját nevelésű kapus, úgyhogy ehhez idő kell, valószínűleg sok kölcsönszerződésem lesz, de ugyanúgy mint ebben az évben, próbálok előre haladni, és ha a következő három-négy évben eljön az idő, akkor szerintem oda lehet majd férni” – hangsúlyozta a fiatal hálóőr.

A 21 esztendős kapus az idény első felében mindössze hat találkozón védett, kezdetben hiába kapta meg a lehetőséget, szeptember óta kizárólag kispados volt, így a harmadosztályú csapatnál nem számoltak vele a továbbiakban.

fociclub

A A fiatal magyar kapus több játéklehetőségre vágyik bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.