A Fradi és a Slovan korábbi támadója: „A fradisták olyan légkört tudnak teremteni, mintha 50 ezer ember lenne”

Szerda este Fradi-Slovan Bratislava mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. körében. Az összecsapás előtt a két klub korábbi támadója, Stanislav Sesták adott interjút a sport.sk-nak.

– 20 ezer ember lesz kint a meccsen, de olyan légkört tudnak majd teremteni, mintha 40-50 ezer ember lenne ott. Óriási hangzavar lesz, a szurkolók megpróbálják majd hozzásegíteni a csapatot, hogy a lehető legjobb eredményt biztosítsák a visszavágóra – mondta a 66-szoros szlovák válogatott szélső a sport.sk-nak.

Már a múltban is voltak problémák a két klub között, sőt a szlovák-magyar kapcsolat továbbra sem jó. Igaz, a Slovanban nincs sok szlovák, és a Ferencvárosban sincs sok magyar, de az biztos, hogy nagy harc lesz a továbbjutásért.

A Fradi rendszeresen játszik a BL vagy EL csoportkörben, és az előző körben elért eredmény miatt szerintem esélyesebb csapat.

Az viszont nagy előny a Slovan számára, hogy az első meccset idegenben játssza, ezért az első meccsen taktikusabban tud játszani, majd az elért eredmény alapján készülhet a visszavágóra – folytatta.

A szlovákok tudnak az idegekkel játszani, vagyis lassítják a játékot, vagy – ahogy a balkáni csapatok – néha színészkednek, lefekszenek a földre, majd behívják a csapatorvost.

A Slovan tapasztalt játékosokkal rendelkezik, ők tudnak majd taktikusan játszani. A Ferencváros nagyon erős hazai pályán, amit a Tobol elleni  meccsen is bizonyított. Öt gólt szerzett a Fradi, támadó játékstílust játszott és a Slovannak minden bizonnyal nehéz dolga lesz ellene.

Sesták beszélt a Slovan előző körös ellenfeléről, a grúz Dinamo Batumi csapatáról is.

– A grúzok egyértelműen jobbak voltak a Slovannál. Nagyon szórakoztató volt a futballjuk, csak a végén nem volt meg a kellő hatékonyságuk és hiányoztak a megfelelő döntések.

Nem gondolom, hogy a Ferencváros olyan kreatív lesz, mint a Batumi, de ha lehetőséget teremtenek a zöld-fehérek, akkor azt ki fogják tudni használni, ezért a Slovannak kerülnie kell a hibákat, hogy ne kapjon könnyű gólokat.

Az interjú végén a 39 éves ex-játékos kitért arra is, hogy nem szabad következményeket levonni a Slovan hétvégi meccséről, melyen 2-1-es vereséget szenvedtek a pozsonyiak a Podbrezova csapatától.

– Egyáltalán nem kötném össze a két találkozót. A klubnál kizárólag a Bajnokok Ligájára koncentrálnak, így máshol volt a prioritás. A Slovan azt a meccset csak kötelezettségből játszotta le. Kizárólag a Ferencvárosra koncentrálnak, úgyhogy én biztosan nem abból a meccsből indulnék ki – zárta Sesták.

Fradi-Slovan: Elfogták a szlovákok buszát megdobó férfit – megbánta tettét