A Fradi nyerte a női kézilabda élvonal rangadóját + Galéria

Az óváriak egy hete nagy meglepetésre három góllal legyőzték a Győrt, a fővárosiak pedig szombaton 13 találattal kikaptak a francia Metztől a Bajnokok Ligájában. Az ellentétes előjelek ellenére végig szoros volt az első félidő, az FTC kétszer vezetett két találattal, 5-3-nál, és a szünetben 15-13-nál.

A Magyar Kupa-címvédő és BL-ezüstérmes Ferencváros a második felvonásban is hatékonyabban védekezett ellenfelénél, ráadásul Janurik Kinga kiválóan védett. A vendégeken az időkérések és a kapuscsere sem segített, az FTC továbbra is magabiztosabban és kevesebb hibával kézilabdázott, így biztosan nyert.

Andrea Lekic 15 lövésből tíz góllal, Janurik Kinga pedig 14 védéssel járult hozzá a sikerhez, az óváriaknál Tóth Eszter és Albek Anna is nyolcszor talált be, Szemerey Zsófiának 11 védése volt.

A címvédő Győr odahaza 38-24-re verte az MTK-t, az ETO-ban minden mezőnyjátékos szerzett gólt, a legeredményesebb Kari Brattset volt öttel, Rinka Duijndam pedig 16 lövést védett. A túloldalon Mészáros-Mihálffy Adrienn nyolc gólt lőtt.

 

A Ferencváros házigazdaként 30-27-re nyert a Mosonmagyaróvár ellen a női kézilabda NB I szeptember 13-i játéknapján

Eredmények:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Motherson Mosonmagyaróvári KC 30-27 (15-13)
Győri Audi ETO KC-MTK Budapest 38-24 (19-9)
korábban:
NEKA-DVSC Schaeffler 19-30 (7-12)


Írta a Magyar Hírlap/MTI
Fotó: Ezüstszegi Kristóf