A kapitány elégedett a Bocskaival, Tatán készülnek a kvalifikációra

idbalzsaykaroly.jpg

Balzsay Károly szövetségi kapitány elégedett volt a magyarok teljesítményével a múlt heti Bocskai István ökölvívó emlékversenyen, amely után kijelölte az első olimpiai kvalifikációs tornára utazó csapatát.

"Azt hiszem, pont megfelelő volt számunkra a debreceni verseny. Több élversenyzőnk is hiányzott, mégis sok meccset tudtunk nyerni" – kezdte értékelését az MTI-nek a kapitány. "Kifejezetten tetszett a 60 kilós Varga Miklós, illetve a 69 kg-ban szereplő Bacskai Balázs teljesítménye, míg Bedák Palinak nagyon jót tett, hogy igazi súlycsoportjánál egyel feljebb, 51 kg-ban tudott nyerni, ráadásul kifejezetten jól bokszolt."
   
A szakvezető a válogatott kerettel már hétfő óta Tatán készül és kisebb megszakításokkal ott is marad a pescarai kvalifikációs versenyig, amelyre február 23-án utazik el a csapat.
   
A szombaton zárult rangos debreceni viadalon betegségek miatt többek között Káté Gyula (64 kg), Harcsa Norbert (69), Szili István (75 kg) és Kurtucz Csaba (+91) sem vett részt, Tatán azonban már mindannyian ott vannak.
   
"Remélem nem lesznek további problémák. Most mindenki itt van és még senki sem panaszkodott nekem. Bízom benne, hogy ez így is marad" – nyilatkozta a szakember.
   
Magyarországnak eddig a 81 kg-os Szellő Imre révén egy kvótája van a pekingi játékokra, így Olaszországba 10 fővel utazik a nemzeti együttes.
   
"A névsor már megvan. Persze még messze van a verseny, így komoly formahanyatlás, vagy egyéb problémák miatt elképzelhető változás" – jelentette ki Balzsay.
   
Az első olimpiai kvalifikációs tornára utazó magyar csapat:
  
48 kg: Bedák Pál
51: Kalucza Norbert
54: Oltványi Dávid
57: Mihály János
60: Varga Miklós
64: Káté Gyula
69: Harcsa Norbert
75: Szili István
91: Darmos József
+91: Kurtucz Csaba

MTI