A Király testvérek közösen lépnek fel a Kennedy napon

Július 20-án, pénteken a kazincbarcikai Völgyparkban Király Linda és Király Viktor akusztikus koncertje zárja a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapot. A két népszerű előadó 21 órától énekel és zenél majd a színpadon.

KIRÁLY LINDA

Presser Gábor „Szerelem utolsó vérig” című film betétdalával ismerte meg az ország az énekesnőt, majd heteken keresztül énekelte a Big Brother főcímét, amelynek hanganyaga két hét alatt dupla-platina lemezes lett Magyarországon. 2003 decemberében készült el első szóló albuma. Az Egyesült Államok, Anglia, Németország számos neves előadója, zeneszerzője és Grammy-díjas producere kereste meg, dolgozott többek közt Mousse T-vel, Denzil Fosterrel, Rodney Jerkins-szel, Pras Michellel, Shannon Sanders-szel és Eric Benét-vel. Nemcsak énekesnőként, de dalszerzőként is sikeres: számos nemzetközi előadónak írt már dalt, melyek közül a legismertebb a Bob Sinclar számára írt „Groupie”, melyet már több mint 6 milliószor néztek meg a YouTube-on.

 

 

KIRÁLY VIKTOR

A negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as “Év Hangja”.
2009-ben jelent meg bemutatkozó stúdióalbuma Király Viktor címmel. 2010 decemberében megjelent második önálló albuma “Solo” címmel. A dal gyors népszerűségre tett szert, #1 pozíciót ért el a hazai slágerlistán, videoklipjét pedig több mint 2 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on. 2011-ben két dalban is közreműködött nővérével, a “Move Faster” című dancepop felvételben és az Eurovízióra is benevezett “Untried” című slágerben. 2013-ban a Fire c. dal lett az év rádiós slágere a Mahasz éves összesítése alapján. 2014-ben “Az év férfi énekese” Comet-díjat, valamint a Playboy Man Of The Year különdíját is átvehette.

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS