A klubok a San Siro lebontása mellett döntöttek

A Milan és az Inter vezetősége egyaránt a San Siro stadion teljes lebontása mellett tette le a voksát az új stadionprojekt ügyében.

Már jó ideje téma az új milánói stadion megépítése, azonban a látványtervek elkészítése és a győztes pályázat kihirdetése után nem történt érdemi előrelépés az önkormányzat részéről, ami miatt a Milannál felmerült annak a lehetősége, hogy más helyszínen, Sesto San Giovanniban építsék meg az új létesítményt. Most úgy tűnik, hogy a város is együttműködik a klubokkal és hamarosan elindulhatnak a munkálatok.

Olasz sajtóinformációk szerint a Milan és az Inter meghozta a végső döntést és mindkét együttes a San Siro teljes lebontását javasolta, így az eredeti terveknek megfelelően az új stadion a jelenlegi San Siro mellett épülhet fel.

A város ebben a hónapban egy nyilvános vitát indít az ügyben, amelyet követően zöld utat kaphat a stadionprojekt. A régi San Siro röviddel a 2026-os téli olimpia után tűnhet el.

A klubok javaslatai alapján pontosan 5 év múlva, 2027-ben kezdődne a San Siro lebontása, amely körülbelül 1 évig tartana. Addigra teljesen elkészülne a szomszédságban az új létesítmény, amely várhatóan körülbelül 60-65 ezer néző befogadására lesz alkalmas. A teljes stadionprojekt költsége eléri az 1,2 milliárd eurót, amely magában foglalja az új aréna megépítését, a teljes környék átalakítását és a San Siro lebontásának költségeit is.