A korábbi portugál kapitány lett a Besiktas új edzője – HIVATALOS

A közelmúltban megjelent megannyi nagy név közül kiválasztották a Besiktas új vezetőedzőjét…

(Photo by Andrzej Iwanczuk/NurPhoto via Getty Images)

A török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Besiktas az elmúlt hétvégén kijelölte új vezetőedzőjét a portugál Fernando Santos személyében.

A 69 esztendős tréner az elmúlt években 2014 és 2022 között a portugál válogatott szövetségi kapitánya volt. Santos a luzitánokkal megnyerte a 2016-os Európa-bajnokságot, azonban a 2022-es vb-t követően távoznia kellett a posztjáról. Ezt követően tavaly a lengyel válogatottat irányította, de mindössze hat mérkőzés után felállították a kispadról. A tréner 2010 és 2014 között a görög válogasztott szövetségi kapitányaként is szolgálatot teljesített.

Santos azt megelőzően kizárólag portugál és görög klubcsapatokat irányított, egyebek mellett hazájában az FC Porto és a Sporting CP mestere volt, míg Görögországban az AEK Athén és a Panathinaikosz kispadján tevékenykedett. Ugyanakkor Santos már csak nem másfél évtizede nem dolgozott klubcsapatnál, legutóbb a PAOK Szaloniki trénere volt 2007-től 2010-ig.

A Besiktas a vártnál jóval gyengébben szerepel a török bajnokság (Süper Lig) 2023-2024-es kiírásában, hiszen a hatodik helyen máris 18 pontos hátrányt szedett össze az éllovas vetélytársakkal szemben. Ennek hatására menesztették Riza Calimbay vezetőedzőt a posztjáról a múlt hónapban.

fociclub

A A korábbi portugál kapitány lett a Besiktas új edzője – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.