A labdarúgás jövőjéről tárgyalt a Nemzeti Sporttanács

Targyalas_a_labdarugas_jovojerol.jpgSzemléletváltás és fiatalítás mottóval számolt be pénteken Kisteleki István, az MLSZ elnöke és Scheer Sándor elnökségi tag a Nemzeti Sporttanács tagjainak a szövetség rövid- és hosszú távú terveiről.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban tartott ülést Vitray Tamásnak, a testület elnökének rövid beszéde nyitotta meg. Ezután Kisteleki István az MLSZ stratégiájáról tartott beszámolót, összehasonlítva a múlt és a jelen – valamint a közeljövő várható, mindenki által remélt – eredményeit az anyagiak, a létesítmények és az utánpótlás-nevelés tekintetében.

Az MLSZ elsőszámú vezetője bemutatta a szövetség négy új "alappillérét": az OLLÉ Programot, a hamarosan felépülő technikai centrumot, a NUSI-NUPI utánpótlás-programot, és a 2012-es Eb megrendezésére vonatkozó közös horvát-magyar pályázatot. Részletesen kitért a NUSI-NUPI programra, amely a magyar utánpótlás fejlődését szolgálja, külön kiemelve: ennek az állami támogatása létfontosságú.

Az elnök után Scheer Sándor az OLLÉ Program jelentőségét részletezte, valamint a technikai centrum terveit ismertette.

A beszámolókat követően a hozzászólók közül dr. Frenkl Róbert professzor, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke méltatta a prezentációt, s Veress Tibor, a Szponzorok Tanácsa által delegált NS-tag is kiemelte: a szövetség által vázolt jövőkép igen kecsegtető. Almássy Kornél, az Országgyűlés Turisztikai és Sportbizottságának alelnöke azt mondta: a sport nem pártpolitikai kérdés, az MLSZ-nek, tervei megvalósítása érdekében a politika egységes támogatására van szüksége.(www.mlsz.hu)

XLsport