A legjegesebb hullámlovas versenyre készül Skócia

extremm.jpg

Az O’Neill Highland Open a leghidegebb profi hullámlovas verseny. Áprilisban Skóciában szállhatnak vízre a nemfázós riderek, persze profin védelmező ruhában.

Európa szörftérképe teljesen átrajzolódott, miután Skócia jeges partvidéke is bekerült a Highland Open meglovagolandó területei közé.

Az O’Neill Highland Open by Swatch különleges verseny, teljesen más, mint a többi, mert szörfösök szervezik szörfösöknek a világ egyik sajátosan megtörő hullámában, amely a skóciiai North Shore-nál "található meg".

A legendás ThursoEast-en a víz hőmérséklete testet és szellemet zsibbasztó 4 fok.
Az északi szélesség 59. fokán található Thurso East sokkal inkább élhető környezet lenne a jegesmedvék számára, mintsem az embernek, mégis ez a tény nem számít az elszánt szörfösöknek. Ami számít, az a hullámok tökéletes minősége, amit az Arktikum felől fújó szél hoz, így biztosítva a hosszú, tiszta, nagyszerű right-hander-eket, amik csak Hawaii hullámaival rivalizálhatnak.

Ez a verseny egy mobilizálható esemény: ha szükséges a verseny tovább költöztethető Thurso-ból egyéb topminőségű helyekre, mint Brims Ness, Murkle West, Nothing Left, Point of Ness és Strathy.

A szörfösök közül a fagyos versenyen biztosan ott lesz Russel Winter (2006 és 2007 győztese), az ausztrál Nathan Hedge, hogy megküzdjön a brazil, a hawaii-i, dél-afrikai és kaliforniai wildcard riderekkel.

Verseny: O’Neill Highland Open by Swatch
Helye, időpontja: Skócia, 2008. április 23-30.

www.extrem.hu