“A legjobb megoldás született mindenki számára” – Leonardo

Leonardo, a Milan technikai igazgatója úgy véli, hogy a Juventusszal való tárgyalások pozitív légkörben zajlottak és végül olyan megoldás született, amely mindenki számára előnyös.

“Úgy gondolom, hogy minden tárgyalásnak megvan a maga története. Egy módon kezdődik, de különböző módon zárulhat. A legörömtelibb dolog számomra, hogy nagyon pozitív volt a légkör. Sok módon eljuthattunk volna a tárgyalások végső állapotába, de az üzlet során a legjobbat hoztuk ki mindkét fél számára. Úgy gondolom, hogy megtaláltuk a mindenki számára legjobb megoldást. Meg kellett fontolnunk minden lehetséges forgatókönyvet, beleértve a pénzügyi fair playt. Nehéz volt megvalósítani az átigazolást.” – mondta Leonardo.

“Miért pont Caldara? Azt hiszem, hogy az ok nyilvánvaló. Az elmúlt két évben sok tehetséges fiatal játékost láthattunk az Atalantában és erre Caldara az egyik példa. Ő egy modern védő, aki képes kivenni a részét a támadásokból és a gólszerzésből. Ezek nem az alapvető jellemzői, de pluszt jelentenek. Mattia fizikailag erős játékos és nagyon intelligens a pályán. Egy nagyon fiatal védősorhoz csatlakozik. Itt van nekünk Caldara, Romagnoli, Conti és Calabria is. Mindannyian nagyon fiatal védők, akik előtt fényes jövő áll és hosszú időre a Milan védelmének gerincét alkothatják. Bonucci? Egy játékos értékét a piac határozza meg. Mindkét játékosnak igen magas ára van különböző okok miatt, amiket már említettünk. Egy csere esetén fontos figyelembe venni a jelent. Bonucci az új Milan szimbólumaként érkezett, de a dolgok nem működtek jól, így eljött az idő, hogy értékeljük a helyzetet. Azt gondolom, hogy Mattiában megvan a potenciál, hogy olyan jó legyen, mint Bonucci.”

“Bonucci értéke azonnal hatást gyakorol a csapatra. Caldara mellett szól a jelen és a jövő. Hatalmas potenciál és fejlődési lehetőség rejlik benne. Nem változtattuk meg a célunkat a szezonra nézve. Tudjuk, hogy milyen mérföldköveket kell elérnünk és milyen úton kell haladnunk. Nyilvánvaló, hogy ez az üzlet rengeteg energiát adott nekünk és egy új dimenziót jelent a csapat számára. Ez okot ad nekünk az optimizmusra. Nagyszerű lehetőség volt, de tudjuk, hogy időbe fog telni a csapat felépítése és fejlődése. Összességében 1-2 kisebb változtatást kell eszközölnünk, de gondolnunk kell a játékoseladásokra is. Azt gondolom, hogy jelenleg már versenyképes a csapat. Ha bármilyen további üzlet megtörténik, az attól függ, hogy milyen lehetőségeink adódnak.”

“Sok éjszakán át azon dolgoztunk, hogy megvalósuljon az üzlet. Csodálatosak és különlegesek voltak a tárgyalások. Azt gondolom, hogy a személyes találkozó volt a döntő pillanat. Nem kell elmondanom, hogy mit jelent a Milan. A Milannak varázsa van, attól függetlenül, hogy csapat milyen időszakon megy keresztül. Fontos emlékezni a legendás Milanra és arra, hogy milyen vonzó a játékosok számára. Nem csak az amiket nyert a klub, hanem ahogyan megnyerte. A Milannak stílusa van. Nem mi voltunk az egyetlen klub, amely akarta Caldarát. Sok együttes felfigyelt a fejlődésére. Tudtam, hogy fiatal, olasz játékosokra szeretnék összpontosítani, ezért körülnéztem a lehetőségek között. Mercato hátralévő része? Mint korábban említettem, az átigazolási piac manapság nagyon meglepő. Nagyon óvatosan kell tanulmányoznunk a mercatót és meg kell keresnünk a legjobb megoldásokat. Meg fogjuk látni, hogy mik a lehetőségeink, de óvatosnak kell lennünk. A legfontosabb, hogy mindent beleadjunk és visszavezessük a csapatot a csúcsra.”

Úgy tűnik, hogy Leonardo sikeresen rácáfolt korábbi nyilatkozatára, ugyanis a bemutatásán arról kérdezték az újságírók, hogy van-e esély top játékos érkezésére ezen a nyáron. A brazil szakember azt válaszolta, hogy a pénzügyi fair play szabályai miatt nem valószínű.

“Úgy gondolom, hogy minden nagyszerű klub célja remek játékosokat szerződtetni. Egyes átigazolásokra van esély, másokra kevésbé. Ez az üzlet több elemből épült fel. Olyan játékosok, mint Higuaín megváltoztatják a Milan dimenzióját. Őszintén szólva ez egy álom volt számunkra, de az első sajtótájékoztatómon valószínűtlen volt. A piac változik és változik, néha lehetőségeket kínál. Egy kis szerencsével olyan játékost lehet megszerezni, mint Gonzalo, aki most itt ül mellettem. Ő egy olyan játékos, aki határozottan növeli a Milanhoz hasonló klubok vonzerejét.”

“Higuaín azt is mondta nekem, hogy amikor az Atalanta ellen lépett pályára, akkor gyakran a másik oldalon támadt, hogy elkerülje Caldarát.”

“Bacca és Kalinic távozása? Dolgozunk az ügyön. Egy üzlet akkor jó, ha mindenki számára jó.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS