A Loki-elnök máig nem tudja elfogadni, hogy a Fradi-támadó Dzsudzsák felé köpött: “Hogyan képes egy ilyen cselekedetre?”

Összességében elégedett az őszi szezonnal a DVSC új tulajdonosi körének képviselője, a labdarúgó-csapat igazgatótanácsának francia elnöke, Ike Thierry Zaengel.

– Büszke vagyok a játékosaimra, mert az elejétől kezdve tudták, hogy akár veszítenek, akár nyernek, a hozzáállás a legfontosabb. Lehet, hogy hülyeség, de azt gondolom, nagyon sokat elmond a csapategységről a küzdőszellem, mi pedig sokat küzdöttünk a pályán.

Srdjan Blagojevic irányításával a Loki a négyből három hazai bajnokiját megnyerte. A klubvezető szerint a szezon legemlékezetesebb pillanata a Mezőkövesd elleni, utolsó őszi debreceni találkozó volt, ahol Sós Bence góljával a hosszabbításban szerezte meg a győzelmet a DVSC.

– Amikor az utolsó percben szerzed meg a győzelmet, szinte felrobban a szíved az örömtől. Azon a meccsen ezt éreztem. Ez az érzés elmondhatatlan szavakkal, legyen szó Loki-drukerről vagy más szurkolóról. A foci és önmagában a sport erről szól – folytatta, majd az egyik negatív élményéről is beszélt, arról az esetről, amikor a Ferencváros játékosa, Ryan Mmaee Dzsudzsák Balázs felé köpött a két csapat októberi meccsén. – A mai napig nem értem, hogy egy profi labdarúgó, aki sokak számára példakép, egy másik játékossal szemben hogyan képes egy ilyen cselekedetre? Nem tudom elfogadni, hogy az egyik a másik arca irányába köp.

Most itt nem számít, hogy a mi csapatkapitányunk volt a szenvedő fél, ilyen egyszerűen semmilyen sportágban nem elfogadható. Gyerekek százai, ezrei nézik a meccseket, az enyémek is, és nem tudom elfogadni, hogy ilyet lássanak profi labdarúgóktól.

Sokakat izgat a kérdés, mi várható a téli átigazolási időszakban. A keret egyre inkább összecsiszolódik, de lehetnek még változások.

– Fantasztikus csapatom van, a stáb, az edzőm, mindenki közösen dolgozik a sikerért. Nem én leszek az, aki a téli átigazolásokról fog beszélni, és ezért is szeretem a pozíciómat. Az igazgatótanács elnökeként én is elvégzem a saját feladataimat és azok a szakemberek is, akik a keretért felelnek. Száz százalékban megbízok bennük és a szakértelmükben. Annyit viszont elmondhatok, hogy ha majd eljön az esetleges új játékosok bemutatása, a szurkolók boldogok lesznek.

A Loki a hetedik helyen telel. Az elnök a tavaszi szezonra konkrét célokat nem fogalmazott meg, de hangsúlyozta most még csak az eltervezett út elején járnak.

– Egyelőre mindössze az 5 százalékát értük el a céljainknak. Ez még csak a kezdete a hosszú távú terveinknek. A játékosok és az edzők is tudják, hogy mindig száz százalékot várok el tőlük, de ugyanez a maximalizmus jellemző rám is, csak ilyen hozzáállással lehetünk sikeresek, és kerülhet vissza arra a szintre a DVSC, ahová mindenki szeretné.

A Honvéd volt edzője állítja, a rasszizmus űzte el Magyarországról: “Ekkor jöttem rá, hogy ez nem az az ország és nem az a klub, ahol a karrieremet előrevihetem”

Tags: