A Manchester City egyre közelebb az argentin tehetség megszerzéséhez – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint az elmúlt napokban folytatott tárgyalások eredményeként a Manchester City hamarosan egy nagy üzletet üthet nyélbe…

(Photo by Alex Caparros – FIFA/Getty Images)

Gastón Edul megerősítette, hogy a Manchester City együttese egyre közelebb áll a River Plate hatalmas tehetsége, Claudio Echeverri megszerzéséhez. A kiszivárgott híresztelések értelmében a City 25 millió dollár körüli összeget fizethet a fiatal játékosért, egyelőre azonban nem született egyezség, hogy a játékos mikor csatlakozna az angol csapathoz, mivel nevelőegyesülete minél tovább szeretné még őt magánál tartani.

A 17 esztendős karmester a pénteki Trofeo de Campeones után erősítette meg, hogy nem fogja meghosszabbítani a 2024 év végén lejáró szerződését a “milliomosoknál”, vagyis legkésőbb jövő nyáron távozna. A River azonban még két évig számolna a fiatal játékosával, sokkal valószínűbb lehet azonban a tehetség fél vagy egy év múlva esedékes távozása. Az érintett csapatok közt még további tárgyalások várhatóak.

Echeverri 17 éves 5 hónapos és 20 napos volt a profik közti bemutatkozás napján, csak egy nappal volt idősebb, mint amikor Gonzalo Higuaín lejátszotta első meccsét a felnőttek közt. A “milliomosok” színeiben Echeverri minden idők 18. legfiatalabb debütálója. Az idevonatkozó listát Mateo Musacchio 16 éves, 3 hónapos és 15 naposan vezeti, de például Pablo Aimar és Javier Saviola sem volt még 17 éves, amikor átesett a kereszttűzségen.

A közelmúltban rendezett U17-es világbajnokságon a negyedik helyen végző argentin korosztályos válogatott egyik legjobbjaként öt gólt szerzett a tornán. Echeverri a negyeddöntőben mesterhármast ért el a brazilok ellen.

Bár a felnőttek közt még nem igazán tudott bizonyítani, az ifjú labdarúgót sokan már eddig is Lionel Messi kaliberű tehetségként tartották számon hazájában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A Manchester City egyre közelebb az argentin tehetség megszerzéséhez – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.