A Manchester City megszerezheti a Barcelona által is kiszemelt szupertehetséget – sajtóhír

Dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint a Barcelona korábbi érdeklődése mellett a Manchester City is ajánlatot készül tenni a River Plate nagy tehetségének játékjogáért…

(Photo by Joaquín Camiletti/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Manchester City a szerződésében rögzített kivásárlási árhoz közeli összeget, 25 millió eurót készül ajánlani a River Plate fiatal tehetsége, Claudio Echeverri játékjogának megszerzéséért az argentin csapatnak.

A 17 esztendős karmester a pénteki Trofeo de Campeones után erősítette meg, hogy nem fogja meghosszabbítani a 2024 év végén lejáró szerződését a “milliomosoknál”, vagyis legkésőbb jövő nyáron el kell adnia őt nevelőcsapatának.

Echeverri 17 éves 5 hónapos és 20 napos volt a profik közti bemutatkozás napján, csak egy nappal volt idősebb, mint amikor Gonzalo Higuaín lejátszotta első meccsét a felnőttek közt. A “milliomosok” színeiben Echeverri minden idők 18. legfiatalabb debütálója. Az idevonatkozó listát Mateo Musacchio 16 éves, 3 hónapos és 15 naposan vezeti, de például Pablo Aimar és Javier Saviola sem volt még 17 éves, amikor átesett a kereszttűzségen.

A közelmúltban rendezett U17-es világbajnokságon a negyedik helyen végző argentin korosztályos válogatott egyik legjobbjaként öt gólt szerzett a tornán. Echeverri a negyeddöntőben mesterhármast ért el a brazilok ellen.

Bár a felnőttek közt még nem igazán tudott bizonyítani, az ifjú labdarúgót sokan már eddig is Lionel Messi kaliberű tehetségként tartották számon hazájában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A Manchester City megszerezheti a Barcelona által is kiszemelt szupertehetséget – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.