A Manchester United nem aktiválja Raphael Varane szerződésében található hosszabbítási opciót – sajtóhír

Amerikai lapértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata nem él a Raphael Varane szerződésében található hosszabbítás lehetőségével.

Az amerikai ESPN információi szerint a Manchester United úgy döntött, hogy nem aktiválja Raphael Varane szerződésében található egyéves hosszabbítást. Ez azt jelenti, hogy a védő január 1-jétől tárgyalhat a Premier League-en kívüli klubokkal, és ingyen távozhat a nyáron az Old Traffordról.

Varane-t továbbra is a csapat kulcsemberének tekinti Erik ten Hag menedzser, de a United nem szívesen aktiválja az egyéves opciót, amely 2025 júniusáig több mint heti 300 ezer fontot érő fizetéssel tartaná meg a 30 éves játékost.

A klub nem zárta ki a korábbi francia válogatott játékos hosszabbítását, de az új szerződéssel kapcsolatos tárgyalások valószínűleg egy teljesítménytől függő megállapodásra összpontosítanának.

Varane jelenlegi szerződése 2024 júniusában jár le. A megközelítés hasonló ahhoz, mint amit a korábbi kapus David De Gea esetében alkalmaztak az elmúlt szezonban. A United úgy döntött, hogy nem aktiválja a kapus szerződésében szereplő egyéves opciót, így tavaly nyáron ingyen távozott a klubtól.

Varane és De Gea a United legjobban kereső játékosai közé tartoztak az elmúlt szezonban, Casemiro és Jadon Sancho mellett. Hozzájuk csatlakozott Marcus Rashford is, amikor júliusban új, hosszú távú szerződést írt alá, körülbelül 315 ezer font/hét értékben. A United viszont aktivált egy egyéves hosszabbítást Victor Lindelöf és Aaron Wan-Bissaka esetében, melynek értelmében a páros 2025-ig az Old Traffordon marad. Az ő szerződésük jövő nyáron járt volna le.

Anthony Martialnak szintén nyárig szóló szerződése van, de a United úgy döntött, hogy nem aktiválja a 2025-ig szóló hosszabbítási opciót. A 28 éves játékos ebben a szezonban 19 fellépésen két gólt szerzett, de az elmúlt három hétben nem játszott.

fociclub

A A Manchester United nem aktiválja Raphael Varane szerződésében található hosszabbítási opciót – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.