A Ménfőcsanak nyerte a férfi Amatőr Kupát

Szerdán 18.00-tól, a Förch Női Magyar Kupa-döntőt követően rendezték meg a férfi Amatőr Kupa-döntőt, amelyben a Magyar Kupában legtovább eljutó két amatőrcsapat, a Baktalórántháza VSE és a Ménfőcsanak ESK mérkőzött meg egymással.

A baktalórántházi kék-fehérek a mostani idényben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály tagjai, ott erős középcsapatnak mondhatják magukat. Az egyesület mindig nagy jelentőséget tulajdonított a Magyar Kupa-szereplésnek, amit bizonyít, hogy többször is feljutott az országos főtáblára, a múltban búcsúztatott több NB I-es és NB II-es csapatot is (köztük a Nyíregyházát és a Diósgyőrt is). Éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1992. május 10-én, Békéscsabán, az ugyancsak szabolcsi Ibrányi Se elleni 4–3-as sikerrel megnyerte az Amatőr-kupa elődjét, a Szabad Föld-kupát. A Magyar Kupa 2016–2017-es idényében 4–4-re végzett, majd tizenegyespárbajban kiejtette az NB II-es Cigándot, így az egyik legjobb, a megyei bajnokságokban szereplő csapatként zárt.

A szintén kék-fehér színeket viselő, de a szerdai döntőben zöld-piros mezben pályára lépő ménfőcsanakiak eleinte a Törekvés nevet viselték, azóta több névváltáson is átesett az egyesület. A nyolcvanas években több felejthetetlen mérkőzést játszott a ménfőcsanaki legénység, 1984. február 26-án, például, az NB I-ben a bajnoki címet védő Rába ETO látogatott a „csanaki” pályára, az MNK legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésre.

A Ménfőcsanak a Magyar Kupa 2016–2017-es idényében a főtáblán tizenegyesekkel legyőzte az Ajkát, majd ugyan 1–0-ra kikapott a Soroksár SC-től, mégis továbbjutott, miután az ellenfélnél jogosulatlanul szerepelt egy játékos. Így az egyik legjobb, a megyei bajnokságban szereplő csapatként zárt a sorozatban.

A két csapat döntője végül a Ménfőcsanak sikerével ért véget az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
amatőr kupa

Forrás: www.mlsz.hu – RSS