A Mercedes egy percig sem pihenhet idén

F1

2016. június 6. hétfő, 15:02

Szerző: Czinege Ádám, fotó: Mercedes

Toto Wolff szerint a Mercedes riválisai egyre közelebb kerülnek a csapatához, így minden erejüket a fejlesztésekre kell fordítaniuk, ha szeretnék megtartani a maradék előnyüket.

Bár a címvédő alakulat hat futamból ötöt megnyert, mégsem akkora a különbség a többiekhez képest, mint a tavaly, vagy a 2014-es évben. Év elején a Ferrari, az utóbbi futamon pedig inkább a Red Bull fenyegette a címvédő alakulat győzelmét. Nem csoda, hogy a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff sem nyugodt, ami nyilatkozatából is látszik.

Az osztrák szakember Lewis Hamilton győzelmének körülményeivel kezdte mondandóját: „A legfontosabb dolog, hogy sikerült elhárítanunk a Red Bull fenyegetését legutóbb. Ugyanakkor ez egy merész stratégiának, Lewis gyorsaságának, de még inkább a szerencsének volt köszönhető, mivel Daniel lassú bokszkiállása számított a legtöbbet a győzelmünknél.”

 Mercedes_06.06.

Wolff elmondása szerint egyáltalán nincs olyan könnyű dolga a csapatának, mint az előző években: „Mint már korábban is sokszor mondtam, most nincs időnk kifújni magunkat ebben a bajnokságban. Folyamatos küzdünk azért, hogy megtartsuk az előnyünket – és a nyomás csak egyre nagyobb lesz rajtunk.”

A Mercedes motorsport-igazgatója a címvédő istálló számára legfontosabb dolgokkal zárta gondolatait: „Ez a kiszámíthatatlan szezon nagyszerű a sportnak, és megmutatja, miért élvezetes még mindig az F1. De ránk csapatként nagyon sok munka vár még. Fejlődnünk kell a stabilitás terén – de a nagyobb teljesítmény elérése is egyre inkább fontossá válik.”

Forrás: www.formula.hu – RSS