A Mercedes és Ferrari elöl, de mennyivel?

F1

2016. március 2. szerda, 20:00

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Red Bull Media House GmbH

A Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo egészen biztos benne, hogy két csapat elhúzott az F1-es mezőny többi részétől. A szezonnyitóra sincsenek nagy elvárásai, versenyezni szeretne és a napsütést élvezni.

A Ferrari és Mercedes eddig kiemelkedően teljesített a tesztszezon során: az olaszok végeztek élen az eddigi legtöbb tesztnapon, a címvédő istálló pedig az első teszten óriás körszámával tűnt ki, a másodikon pedig már az időeredményekkel sem spóroltak – szerdán például Lewis Hamilton másodikként zárt.

„Két dolog biztos most, hogy a Mercedes és Ferrari áll az első két helyen” – vélekedett a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo a Sky Sportsnak, aki ugyanezt a napot hatodikként zárta 135 körrel, legjobb idejét pedig közepes abroncson teljesítette. „Mögöttük azonban szorosnak néz ki a helyzet. Ami a Williamst illeti, többé-kevésbé közel vagyunk hozzájuk. És a többiek, ki tudja? Toro Rosso, Force India… Szoros lehet a verseny a Ferrari és Mercedes között. A kérdés az, hogy milyen messze vannak ők.”

Egy másik nyilatkozatban is elmondta, nem akar hamis reményeket táplálni hazai futama előtt. „Először is, várom, hogy újra versenyezzünk. Nem fogok túlzottan sok célt felállítani azt illetően, hol kötünk majd ki. Nem akarom semmivel sem feltüzelni a reményeim, egyszerűen élvezni fogom a hétvégét. Először is azért, mert versenyezni fogunk, másodsorban azért, mert sütni fog a nap, otthon leszek.”

A pilóta bízik abban is, hogy az első versenyek elteltével a Red Bull javuláson eshet át – például a Renault-motor erősödése révén. „Az egész csapat bízik abban, hogy idén nagyobb előrelépéseket találunk az erőforrással. Azt mondták, hogy legyünk konzervatívak az első versenyekkel kapcsolatban, és ne várjunk sokat, de úgy gondolom, amikor Európába érünk, érkezhet a nagy lépés, amellyel közelebb kerülünk az élmezőnyhöz.”

„Úgy érzem, a helyes úton haladunk, a tesztelés mindenesetre jobban alakult, mint az elmúlt két év során, lássuk meg, hogyan fog folytatódni” – mondta Ricciardo, aki pénteken, a tesztszezon utolsó napján ül még vissza az RB12-be.

Forrás: www.formula.hu – RSS