A Mercedes később leszerződtetné Verstappent

F1

2016. március 21. hétfő, 06:18

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Mercedes

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke el tudja képzelni, hogy Max Verstappen egy napon az ő istállójánál versenyezzen – szerinte rendkívül fényes F1-es karriert futhat be a fiatal pilóta.

Ugyan Verstappen még csak 18 éves, ám korábban a Mercedes és a Red Bull is felfigyelt tehetségére. Helmut Marko 2014-ben azonban olyan ajánlatot adott a fiatal pilóta számára, amellyel a Mercedes nem tudott versenyezni: egy versenyzői ülést a Toro Rossónál 2015-re. Kezdetben sokan rossz szemmel nézték, hogy valaki már 17 évesen volán mögé ülhet a királykategóriában, ám úgy tűnik, Verstappen megállja helyét a mezőnyben.

Wolff

Nemcsak versenytársai, de a csapatfőnökök is elismerően nyilatkoznak róla: az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kijelentette, a jövőben szívesen magukhoz csalogatnák a holland pilótát. „Mindenki számára tiszta, hogy Verstappenre káprázatos jövő vár a Formula-1-ben. Butaság lenne, ha nem próbálnánk meg leszerződtetni őt, ha adja magát a lehetőség. De jelenleg ez nem téma nálunk. Csak akkor lesz az, ha világossá válik, hogy készen áll egy nagycsapatnál versenyezni.”

Verstappen elmondta, szeretne hűséges maradni a Red Bullhoz, így egyelőre csak náluk tudja elképzelni jövőjét: „Boldog vagyok a Red Bullnál, a legkisebb okot sem látom, hogy miért kellene új irányokat keresnem. A lojalitás fontos számomra. A csapat megajándékozott engem azzal, amit mindig is akartam – nagydíjakon versenyezni. Ez volt mindig az álmom, a Red Bull pedig teljesítette, és ezt nem fogom gyorsan elfelejteni.”

Forrás: www.formula.hu – RSS