A Mercedes nagyon szeretné Rosberg maradását

F1

2016. június 11. szombat, 09:05

A brackley-iek első számú célja, hogy megtartsák legrégebb óta velük lévő F1-es pilótájukat a következő évekre, mielőtt még tárgyalásba kezdenének más pilótákkal – például Pascal Wehrleinnal.

Nincs könnyű helyzetben a Mercedes: a kétszeres világbajnok gárda úgy próbálja megújítani Nico Rosberg ez év végén lejáró szerződését, hogy a két fél által kívánt feltételek nem feltétlenül egyeznek meg. A német Bild szerint a Mercedes mindössze egy évvel szeretné kinyújtani a megállapodást, a pontverseny éllovasát képviselő Gerhard Berger viszont három éves szerződést szeretne elérni – az osztrák expilóta azt is kihangsúlyozta, hogy nem a pénz jelenti a késlekedés tárgyát.

Mindenesetre a Mercedes parkolópályáján ott várakozik a Manornál versenyző Pascal Wehrlein, de Toto Wolff, a csapat sportigazgatója úgy véli, addig nem akarnak másokkal tárgyalásokat folytatni, amíg ki nem derül, hogy mi lesz Rosberg sorsa 2016 után. „Azt szeretnénk, hogy Nico velünk maradjon, és ő is ugyanezt akarja” – idézte a Motorsport.com Wolffot a német pilóta szerződésével kapcsolatban.

„Folyamatos tárgyalásban vagyunk egymással, melyek eddig nagyon pozitívan zajlottak. Senki mással nem beszélünk, elkötelezettek vagyunk iránta. 2010 óta velünk van, és nagyon optimista vagyok azt illetően, hogy hamarosan megszületik a megoldás” – tette hozzá az osztrák.

Rosberg azért választotta Bergert segítőjének, hogy a szerződése körüli hercehurca ne vonja el a figyelmét a világbajnoki hadjáratról. Wolff szerint pilótája jól döntött, szemfüles megfigyelők pedig a Kanadai Nagydíj második szabadedzése előtt is látták a két osztrákot társalogni a paddockban. „Gerhard nagyszerűen képviseli az ügyeit – nagyon régóta ismerem már őt, ahogyan Niki is, így minden rendben van” – mondta Wolff.

Forrás: www.formula.hu – RSS