A Mercedes próbál egy lépéssel előrébb járni

F1

2016. február 26. péntek, 13:19

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Lewis Hamilton és Nico Rosberg szerint is nehéz innovatívnak lenni, de ez kell ahhoz, hogy a német F1-es istálló a többiek előtt tudjon maradni – mindkét pilóta beszélt a fejlesztésről.

A Mercedes mindenkit megdöbbentett az első barcelonai teszt során, hiszen több, mint kétszáz körrel tettek meg többet mindenki másnál – Lewis Hamilton 1597, Nico Rosberg pedig 1545 kilométert tett meg az új W07-essel. Emellett több újítást is észrevehettünk az autón, Rosberg szerint pedig ezek mindig nagyon fontosak.

“Fontos, hogy innovatívak legyünk, így lehetünk mindig egy lépéssel a többi csapat előtt” – nyilatkozta a német pilóta. “Könnyű a másik megoldását lemásolni. Amint a riválisaink meglátják az újításainkat, ők is megcsinálják majd a saját autójukra éa gyorsabbak lesznek tőle. Úgyhogy mi mindig megpróbálunk egy lépéssel előttük járni” – beszélt a fejlesztési versenyről Rosberg.

Mercedes

Az utóbbi két szezonban egyértelműen a német gyártó dominált és emiatt sok kritikát kapott a Formula-1 – a szabálymódosítások nagy része a Mercedes miatt szükséges és Bernie Ecclestone is az ő fölényük miatt szeretne minél radikálisabb változásokat. 

A címvédő Lewis Hamilton is hasonlóan vélekedik a kérdésről. “Egyre nehezebben és nehezebben lehet fejleszteni, úgyhogy a csapat olyan keményen dolgozik, amennyire csak lehet, hogy a többiek előtt maradjunk továbbra is” – mondta Hamilton. “Nem akarod kiteregetni az összes lapod, bár ezeket el kell hoznod ide, hogy tesztelhesd őket. Minden csapat figyeli egymást, úgyhogy amint hozol egy új alkatrészt, rögtön képeket készítenek róla és viszik a mérnökeikhez. Ez után valószínűleg elkészítik a saját verziójukat, tesztelik a szélcsatornában, majd felrakják az autóra.”

Forrás: www.formula.hu – RSS