A Milan a Tottenham játékosairól tárgyal

Az átigazolási időszak utolsó előtti napján két játékos neve is felmerült a Milan háza táján és a klub kapcsolatba lépett a Premier League-ben szereplő Tottenhammel.

Hétfő este zárul a januári átigazolási piac és az elmúlt napok elsősorban a távozókról szóltak. Pietro Pellegri és Alessandro Plizzari is búcsút intett a piros-feketéknek, előbbi a Torinóban folytatja a kölcsönszerződés felbontása után, utóbbi pedig kölcsönbe került a másodosztályú Leccéhez.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan kapcsolatba lépett a Tottenham vezetőségével Tanguy Ndombele potenciális szerződtetése ügyében. Paolo Maldiniék szeretnék kölcsönvenni a 25 éves középpályást, aki kegyvesztetté vált Londonban.

Ndombele nem szerepel Antonio Conte terveiben és a télen távozhat. Ugyanakkor az Olympique Lyon is szeretné újra soraiban tudni és előrehaladott tárgyalásokat folytat a megszerzéséről. A francia játékos 2019 nyarán 60 millió euróért szerződött a Spurshöz a Lyontól és azóta 91 meccsen 10 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki. Az aktuális idényben 9 bajnokin kapott lehetőséget és 486 játékpercet töltött a pályán.

Eközben a Calciomercato információi szerint a Milannál felmerült Giovani Lo Celso neve is, akinek a játékjoga szintén a Tottenham tulajdonában van. A 25 éves argentin középpályás rendelkezik olasz útlevéllel, így nincs akadálya az érkezésének a betöltött EU-kvóták ellenére. Lo Celso belső középpályásként és támadó-középpályásként is bevethető.

Hamarosan kiderül, hogy a klubok meg tudnak-e állapodni az utolsó órákban.