A Milan döntött, hogy panaszt tesz-e az UEFA-nál

A klub vezetősége nagyon dühös volt a játékvezetésre a Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, ráadásul Daniel Siebert meglehetősen furcsa, szokatlan magatartást tanúsított.

Nagy port kavart a hétközi Milan-Chelsea rangadó a BL-csoportkörének negyedik fordulójában, miután a játékvezető a 18. percben erősen vitatható ítéletet hozott és tizenegyest ítélt az angolok javára, valamint kiállította Fikayo Tomorit.

A Corriere della Sera tájékoztatása szerint a Milannál nagyon dühösek és csalódottak voltak azután, hogy Siebert döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Ugyanakkor a klub vezetősége úgy döntött, hogy nem tesz hivatalos panaszt az Európai Labdarúgó Szövetségnél a játékvezetés miatt, mert nem akar kifogásokat keresni, valamint Stefano Pioli meccs utáni nyilatkozata tükrözi a klub álláspontját az incidenst illetően.

A holland bíró meglehetősen furcsa szellemben vezette a mérkőzést, amely már 20 perc alatt kicsúszott a kezéből és a kiállítástól kezdve nem tudta kezelni a szituációkat: egymás után osztogatta a sárga lapokat és az is kiderült, hogy az első félidő lefújása után az öltözőfolyosón arrogáns és lekezelő magatartást tanúsított a játékosokkal szemben.

Nem ez volt az első eset, hogy a Milant súlyosan hátrányosan érintették a játékvezetői hibák nem csupán Olaszországban, hanem a nemzetközi porondon is. Elég csak az előző idénybeli Atlético Madrid és a Porto elleni mérkőzésekre gondolni vagy éppen a 2021-es Manchester United elleni Európa Liga-meccsre, amelyen Franck Kessié gólját kezezés miatt érvénytelenítették, miközben a labda egyáltalán nem ért hozzá a kezéhez.

A piros-feketéknek továbbra is a saját kezükben van a sorsuk és két mérkőzésük van hátra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Ha mindkét meccsüket megnyerik a Dinamo Zagreb és a Salzburg ellen, akkor a többi meccs alakulásától függetlenül továbbjutnak.