A Milan fellebbez Rebic eltiltása ellen?

Ante Rebicet eltiltották a Napoli elleni mérkőzést követően és a klub vizsgálja a fellebbezés lehetőségét. Néhány hónappal ezelőttről van precedens az ügyben, méghozzá egy Benevento-Juventus meccsről.

Mint arról beszámoltunk, Fabrizio Pasqua tiszteletlen magatartás miatt felmutatta a piros lapot a horvát válogatott támadónak a Napoli elleni meccs hosszabbításában. Kedden a fegyelmi bizottság döntött és két meccsre tiltotta el Rebicet.

A MilanNews beszámolója szerint a klub a hivatalos dokumentumokra vár és az ügyvédek vizsgálják az esetet, így amennyiben a feltételek teljesülnek, a Milan fellebbezést fog benyújtani a kétmeccses eltiltással szemben. A klub célja, hogy pénzbírságra és egy meccsre csökkentse az eltiltást.

Amennyiben ez sikerül, akkor Rebic csak a hétvégén a Fiorentina ellen fog hiányozni és április 3-án Stefano Pioli rendelkezésére állhat a Sampdoria elleni mérkőzésen.

Fellebbezés esetén van precedens a történtekre, ami fontos lehet a végső döntésben. November végén egy Benevento-Juventus mérkőzésen Alvaro Morata kapott azonnali piros lapot, miután tiszteletlen megjegyzésekkel illette a játékvezetőt – szintén Fabrizio Pasquát. A spanyol csatárt akkor szintén 2 meccsre tiltották el, azonban a Juventus fellebbezett a fegyelmi bizottság döntése ellen és sikerrel járt, így 1 meccsre plusz 8 ezer eurós pénzbírságra csökkentették a büntetést.