A Milan figyeli az Atalanta tehetségét

Egy záradéknak köszönhetően a Milan gyakorlatilag fél áron szerezheti meg Matteo Pessinát az Atalanta együttesétől.

A 23 éves középpályás 2015-ben csatlakozott a Rossoenri utánpótlásához, majd 2 évvel később a Conti-transzfer részeként 1,6 millió euróért az Atalantához került. A transzfer érdekessége, hogy egy olyan záradék került a szerződésébe, amelynek értelmében a játékos jövőbeli átigazolási árának 50 százaléka a Milant illeti. Pessina mostanra viszonylag alapemberré nőtte ki magát a bergamói együttesnél és az olasz válogatottban is bemutatkozott.

Fabrizio Romano átigazolási szakértő szerint a Milan vezetősége figyelemmel kíséri Pessina fejlődését és teljesítményét, akinek egyre jobban emelkedik a piaci értéke. A klub a nyáron mérlegelni fogja Pessina esetleges leigazolásának lehetőségét, hiszen a záradéknak köszönhetően fél áron tudná megszerezni. Az olasz tehetség több poszton is tud játszani, ugyanis támadó-középpályásként és belső középpályásként egyaránt bevethető.

A Milannál jelenleg kérdéses, hogy hogyan fog alakulni a középpálya összetétele a következő szezonban. Sandro Tonali, Soualiho Meité és Brahim Diaz csak kölcsönben van (előbbi két játékosra van vásárlási opció), továbbá Rade Krunic jövője is bizonytalan.