A Milan közölte, hogy Maignan nem eladó

Egyre nagyobb figyelem összpontosul Mike Maignanra, aki a Milan után a francia válogatottban is meghatározó játékossá nőtte ki magát.

A 27 esztendős kapus 2021 nyarán érkezett a Lille együttesétől mintegy 15,3 millió euróért és rögtön az első szezonban bajnoki címet nyert a Milannal. Maignannak hatalmas szerepe volt a bajnoki elsőségben, ugyanis az előző idényben 32 bajnokiból 17-et hozott le kapott gól nélkül és megnyerte az Arany Kesztyű-díjat is.

Nico Schira sportújságíró arról számolt be, hogy a Milan vezetősége érinthetetlennek tartja Maignant és kulcsfontosságú eleme a klub projektjének az elkövetkező évekre.

A klub a következő hetekben megkezdi a tárgyalásokat Maignan szerződésének meghosszabbításáról és a fizetésének emeléséről. A francia válogatott kapus 2021-ben aláírt kontraktusából még bő három év van hátra, azaz 2026. június 30-ig érvényes és jelenleg évi nettó 2,8 millió eurót + bónuszokat keres Milánóban.

Nemrég arról lehetett olvasni, hogy Mike teljesítményére felfigyeltek a Premier League-ből, azonban a Milannak esze ágában sincs megválni tőle a nyáron és a klub egyértelművé tette, hogy nem eladó. Maignan mostanra a francia válogatott első számú kapusa lett és nemzetközi szinten is kiemelkedően teljesít.