A Milan már januárban elhozná Aouart

A legfrissebb hírek szerint a Milan vezetősége nem akar várni jövő nyárig és már a téli átigazolási időszakban megkísérli Houssem Aouar szerződtetését.

Mint arról írtunk, Aouar szerződése a szezon végén lejár a francia élvonalban szereplő Olympique Lyon együttesénél és minden jel arra utal, hogy nem fog hosszabbítani és jövő nyáron ingyen távozik. A Milan szeretné soraiban tudni a francia középpályást, méghozzá minél hamarabb.

A La Gazzetta dello Sport mai száma szerint a Milan vezetősége mérlegeli annak a lehetőségét, hogy már a télen elhozza Aouart Franciaországból. A Rossoneri mellett a Juventus és a Roma is érdeklődést mutat, ezért minél több idő telik el, annál nagyobb az esélye annak, hogy jövő nyáron licitháború alakuljon ki az akkor szabadon igazolhatóvá váló játékos aláírásáért.

Paolo Maldiniék egy 8 millió eurós ajánlatot készülnek tenni a Lyonnak annak érdekében, hogy azonnal megszerezzék Aouar-t a középpálya megerősítése miatt és már az idei szezon második felére Stefano Pioli rendelkezésére állítsák.

A 24 éves középpályásért néhány évvel ezelőtt a Premier League-ben szereplő Arsenal mintegy 50 millió eurót kínált, azonban a Lyon visszautasította a megkeresést. Most a francia klubnak lehetősége lesz megválni a télen a játékostól, hogy némi pénzt kapjon érte és ne veszítse el ingyen 2023 nyarán.

Aouar 221 tétmeccsen lépett pályára a Lyonban és a mérlege 41 gól illetve 35 gólpassz.