A Milan megegyezett Zaniolóval a szerződésről

Versenyfutás alakult ki a Milan és a Tottenham között Nicolo Zaniolo megszerzéséért, akivel egyes források szerint megszületett a megállapodás a személyes feltételekről. Mint arról beszámoltunk, a piros-feketék is szemet vetettek Zaniolóra, aki távozási kérelmet nyújtott be a Roma vezetőségének és a januári átigazolási időszakban távozni akar. Ennek értelmében a játékos nem szerepelt a keretben a Spezia elleni bajnokin.

Fabrizio Romano megerősítette, hogy a Milan is bejelentkezett Zaniolóért és a klub készen áll kölcsönajánlatot tenni kötelező vásárlási záradékkal mintegy 22-25 millió euró értékben. A Premier League-ben szereplő Tottenham is versenyben van és egy kölcsön+opciós ajánlattal próbálkozik, miközben a Roma magasabb összeget, körülbelül 35 millió eurót kér.

Nico Schira újságíró tényként közölte, hogy a Milan egyezségre jutott Zaniolóval a személyes feltételekről egy 2027-ig szóló szerződéssel és évi 3,5 millió eurós bérrel, amelyhez bónuszok társulnak. A 23 éves támadó csatlakozni akar a Rossonerihez és ez az első számú választása.

Gianluca Di Marzio, Nico Schira és Daniele Longo egybehangzó közlése szerint Zaniolo maradni akar Olaszországban és ez alapján a Milant preferálja, mint lehetséges célállomás az összes angol megkeresésével szemben. Hétfőn újabb kapcsolat volt a klub és az olasz futballista ügynöke között. Paolo Maldiniék legfeljebb 25 millió eurót fordítanának a Zaniolo-transzferre. A piros-feketék javaslata egy fizetett kölcsönüzlet vásárlási opcióval, amely kötelező érvényűvé válik – azaz automatikusan életbe lép – abban az esetben, ha a Milan kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulást. Egy másik lehetőség, hogy nem a BL-hez kapcsolódik a záradék, hanem bizonyos meccsszám eléréséhez. Ezzel szemben a Roma azt szeretné, hogy a Milan feltétel nélkül kötelezően megvásárolja a játékost a kölcsönidőszak lejárta után.

Nico Schira konkrét számokat is közölt a jelentésében, amely szerint a Spurs ajánlata 5 millió eurós kölcsönvételi díj egy 20 milliós opcióval, amely BL-kvalifikáció esetén kötelezővé válik. Ezzel szemben a Milan 2 milliót fizetne a kölcsönvételért és kötelezően 20 millió eurót a végleges megvásárlásért, ha a csapat a 2023/24-es szezonban indul a BL-ben.

A csapat ma este a Lazio ellen lép pályára és a vezetőség tagjai is Rómában tartózkodnak, ami remek lehetőséget kínál a személyes tárgyalásra a Romával.

SZAVAZÁS:

Betöltés ... Betöltés …