A Milan új stadionja ellen tiltakoztak Milánóban

Nagy felháborodást váltott ki a helyi lakosok részéről a Milan azon terve, hogy a La Maura lóversenypálya helyén illetve környékén akarja megépíteni az új stadiont.

Február végén illetve március elején váratlan fejlemények történtek a stadionprojekt ügyében. A Milan készen áll feladni a három évvel ezelőtt megkezdett új San Siro közös projektet és egyedül építheti meg a saját stadionját. Gerry Cardinale, a Milant tulajdonló RedBird Capital Partners vezetője egy személyes találkozó keretein belül közölte Milánó polgármesterével, hogy folyamatban vannak a különböző helyszínek kiértékelései és a La Maura területén szándékoznak felhúzni egy új létesítményt.

A Corriere della Sera beszámolója szerint a La Maura környékén élő lakosok a hétvégén egy tüntetést szerveztek, hogy kifejezzék tiltakozásukat az új stadion megépülése ellen. A helyi lakosok utcára vonultak Milánóban és körülbelül háromezer fős emberlánccal tiltakoztak, valamint hangot adtak a véleményüknek, hogy megvédjék a környék nyugalmát és a zöldövezetét.

Carlo Monguzzi, a Zöld Európa csoport milánói vezetője nyilatkozott a helyiek nevében.

„Fontos számunkra, hogy a La Maura zöldövezet maradjon. Ez az, ami minket érdekel. A Milan és az Inter könnyen elköltözhet Sesto San Giovanniba vagy Milánón kívülre. Mi a parkunk és a nyugalmunk megőrzésében vagyunk érdekeltek.”

„Aggaszt bennünket az az elképzelés, hogy az otthonunktól egy karnyújtásnyira épüljön az új stadion, még közelebb, mint a San Siro. Nem csak a zöld területek, hanem a nyugalmunk is eltűnne. Folyamatosan idegen emberek járkálnának a házunk körül, zaklatnának minket a szurkolók és levizelnék a házak falát.” – tette hozzá.

A Repubblica pár hete arról számolt be, hogy a Milan azt szeretné, hogy az új stadion mellett a klub főhadiszállásának illetve a női csapat és az utánpótlás edzőközpontjának is otthont adjon a La Maura terület. Egy 600-700 millió eurós beruházás van tervben egy 70 ezer fő befogadóképességű stadionnal – írta az Il Sole 24 Ore.