A MÖSZ főtitkára, Tóth Zsuzsanna az IBA újabb elnökségi ülésén vett részt

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, Tóth Zsuzsanna az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC), valamint a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) elnökségi tagja is egyben. Ez utóbbi minőségében vett részt az Arab Emírségekben megrendezett végrehajtó bizottsági ülésen, az ún. Board of Directors meetingen.

Dubai volt ezúttal a házigazdája az értekezletnek, amely szombat reggel 9-kor kezdődött, és egy rövid félórás szünetet leszámítva este hat óráig tartott. Az IBA elnöke, az orosz Umar Kremljov Facebook posztja szerint is fontos volt az értekezlet, és több fronton történt előrelépés, illetve döntések meghozatala.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség elnökségi ülése az integritás irányába tett előremutató lépéseket. A bizottság tagjai meghallgatták a McLaren riportot, ez alapján kiderült, hogy az AIBA (az IBA korábbi neve), valamint az IOC (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) között a rossz kapcsolatot a Dr. Vu Csing-kuo elnöksége alatti események okozták, így a tajvani sportvezetőt az IBA nemkívánatos személynek minősítette.

A meetingen döntés született a bírói munka optimalizálásáról, az óvások ismételt bevezetéséről, az eredményhirdetésekről, és egyéb szabályváltozásokról. A Board of Director meetingek számát is az évenkénti háromról hatra emelte a testület a fokozott kooperáció, gyorsabb döntések, és együttműködések érdekében.

Tags: