A nagy menetelés: Kevin Pearce nyerte a snowboard Világkupát

kevinpearce.jpg

A cím 50 ezer dollárral, illetve egy 20 kg tömegű aranyból és fából készült trófeával jár.

Az amerikai snowboardos szupersztár lényegében rajt-cél győzelmet aratott a Ticket To Ride versenysorozaton, ami a sportág egyik legrangosabb versenye.

A TTR versenysorozat a világ legrangosabb snowboard versenyeit fogja össze.

Az egyes versenyeket csillagokkal minősítik. A legmagasabb besorolású verseny hat csillagos.
Egy ilyen happeningen legalább 50 ezer euró jár a győztesnek, ezért aztán a világranglista nagyágyúi mind jelen vannak, és keményen odarakják magukat a futamokban.

A hat csillagos TTR versenyek közé tartozik az innsbrucki Air and Style, a müncheni Air and Style, illetve a Burton European Open. Az eredményeket a szezon utolsó versenyén összesítik, és királlyá koronázzák azt, aki a legtöbb pontot érte el.
A korona idén az amerikai Kevin Pearce fejére került. Lássuk, hogyan!

A vermonti fiatalember az USA-ban, az Oregon államban megrendezett Abominable Snow Jam-en kezdte el a nagy menetelést. Ezen a félcső versenyen a második helyezést szerezte meg. Ezután jött a szezon egyik legrangosabb versenye, a németországi Nokia Air & Style. Kevin itt egy 1260 Cab-et ugrott, ezzel bebiztosította magának az aranyérmet.
München után a sikersorozat a világ másik felén, Japánban folytatódott. A Nissan X-Trail Jam-en Kevin a negyedik helyen végzett. A következő verseny a Burton Eurepean Open volt. Itt Kevin "csak" a második helyet szerezte meg, ugyanis a félcső legenda, Shaun Withe teljesítményét lehetetlen volt túlszárnyalni.

Ezután az innsbrucki Billabong Air and Style következett. Kevin az egész verseny alatt kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.
Kevin itt az alley oop backside 540-ét gyúrta egyre magasabbra és szebbre. Végül 7,10 méter magasan sikerült végrehajtania egyet, és 270 pontot kapott a bíráktól. Ez elég volt az aranyéremhez, és ezzel a TTR-ranglista második helyére jött fel. Az első helyen ekkor a finn Risto Mattila állt.

Kevin norvégiai Oslóban megrendezett Arctic Challenge-en tört az élre.
A TTR ranglistát addig vezető Risto Mattila úgy döntött: felköti a gatyát, és megpróbálja megvédeni bajnokí címét, de ez nem jött össze. Kevin mindössze 14 ponttal volt lemaradva a ranglistavezető finn mögött, ám idén olyan formában volt, hogy a TTR szervezői már a verseny előtt tudták: ő viszi majd el a 2007-2008-as "fődíjat". Kevin a döntőben bedobta azt a híres Mctwist-et, amitől riválisai mindig is tartanak, illetve egy új trükköt, a BS Rodeo 5-öt is frankón lezavarta.

A március elején megrendezett Burton US Open-en végül felrakták Kevin Pearce fejére a koronát.

Ezen a bulin a snowboard legenda elindult félcsőben és slopestyle-ban is. A félcső döntőben csak a harmadik helyen végzett, ám a pontszámok alapján ő lett a Swatch TTR World Snowboard Tour győztese.

Ez a cím 50 ezer dollárral, illetve egy 20 kg tömegű aranyból és fából készült trófeával jár, illetve azzal, hogy mostantól mindenki a legendák közé sorolja majd.
Shaun Withe, Terje Hakonsen, Steve Palmer "vigyázba állhat" a belépésekor…

www.extrem.hu
Szerző: Kollmann András